Menu
Kevin De Bruyne forlater banen med skade i helgens serieåpning. Manchester City-stjernen blir borte fra banen tre-fire måneder på grunn av en hamstringskade. Foto: Mike Egerton, PA via AP / NTB

Guardiola: De Bruyne ute med skade i tre-fire måneder

Manchester City må greie seg uten playmaker Kevin De Bruyne i tre til fire måneder på grunn av en hamstringskade, sier manager Pep Guardiola.

Av NTB | 15.08.2023 16:44:41

Sport: Den belgiske midtbanestjernen måtte ut i 1. omgang da City slo Burnley 3-0 i helgens serieåpning. Guardiola svarte om skaden på pressekonferansen kvelden før onsdagens supercupkamp mot Sevilla i Hellas og bekreftet at De Bruyne har slått opp skaden han pådro seg i mesterligafinalen i juni.

– Det er alvorlig. Vi må avgjøre om han skal opereres eller ikke, men han kommer til å være ute av spill i noen måneder, sa City-manageren.

Han la til at man i løpet av de nærmeste dagene vil avgjøre om en operasjon er nødvendig.

– Det kommer til å bli tre-fire måneder, la han til om tidsaspektet.

De Bruyne har vært nest sist på svært mange av Erling Braut Haalands scoringer.

Han holdt bare en halv omgang før han signaliserte at han måtte ut.

– Før jeg sendte ham på banen, snakket jeg med legen, fysioterepeuten og Kevin selv. Han sa at han følte seg bra, sa Guardiola på spørsmål om belgieren gjorde comeback for tidlig.

Lagkamerat Rodri sa på pressekonferansen at De Bruyne kommer til å bli savnet.

– Vi skal støtte ham som best vi kan. Jeg snakket med ham her om dagen, og da var han positiv. Han har mye erfaring og vet at han må bruke tid til å bli bra. Selv om vi savner ham, har vi en stor stall som kan gjøre jobben de neste månedene.

Guardiola utelukket ikke at klubben vil gjøre noe på overgangsmarkedet for å motvirke savnet av De Bruyne.

City tapte den engelske supercupen etter straffesparkkonkurranse mot Arsenal og spiller onsdag om sitt første trofé for sesongen. Mesterligavinneren møter europaligavinner Sevilla i Piraeus.

De Bruyne måtte ut med skade før pause i mesterligafinalen mot Inter i juni, og han spilte ikke et eneste minutt for City i sesongoppkjøringen. Han var tilbake som innbytter i Community Shield-kampen mot Arsenal, og fredag kom han på banen som kaptein mot Burnley i Premier League-åpningen.

– Jeg visste ikke at det var så ille. Han er en av våre viktigste spillere, og vi kommer til å savne ham veldig, sa Rodri.

(©NTB)

Flere nyheter: