Karoline Bjerkeli Grøvdal vant NM-finalen på 5000 meter. Foto: Carina Johansen / NTB

Grøvdal overlegen på 5000 meter i NM: – Det var tøft

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til NM-gull på 5000 meter i friidretts-NM i Sandnes torsdag. Det var hennes sjette gull på distansen.

Av NTB | 27.06.2024 20:13:18

Sport: – Det var tøft å holde farten oppe der. Jeg tenkte en stund at jeg skulle slite med å komme under 15, men så klarte jeg å avslutte godt. Jeg er veldig fornøyd med tiden, sa gullvinneren til NRK.

Grøvdal gikk hardt ut og fikk meter ned til feltet allerede på den første runden. Hun var aldri truet i kampen om gullet og passerte målstreken etter 14.52,18. Tjalve-løperen håper det holder til kongepokal.

– Det er viktig å være med og kjempe om kongepokalen, så vi får se hva det her kan holde til. Jeg hadde siktet meg inn på min egen mesterskapsrekord, men det var ikke langt bak. Det var en god søknad, sa hun til NTB.

34-åringens forrige NM-gull i øvelsen kom i 2021, og de to siste årene er det Amalie Sæten som har løpt inn til seier. Sistnevnte ble nummer tre torsdag.

Det var Kristine Eikrem Engeset som løp inn til sølvet.

Tidligere i måneden løp Grøvdal inn til sølv på 5000 meter i EM i Roma. På halvmaraton ble det gull.

Tjalve-løperen deltar ikke på 10.000 meter i NM. Hun ønsket ikke å løpe et såpass langt løp med piggsko og ga dermed slipp på sin siste mulighet til å kvalifisere seg til distansen i OL.