Menu
Tobias Grønstad fikk det tøft mot slutten på 800-meteren. Foto: Lise Åserud / NTB

Grønstad-sprekk på oppløpet på 800 meter – ute av EM

Tobias Grønstad (21) løp 800 meter på 1.46,39 i Roma etter en svak avslutning. Tiden hans holdt ikke til semifinale.

Av NTB | 07.06.2024 13:03:06

Sport: Nordmannen ble nummer fem i det første innledende heatet etter å ha gått tom for krefter på slutten. Grønstad tapte flere plasser på oppløpet etter å ha ligget langt framme i feltet hele veien.

– Jeg stivner. Jeg vet ikke helt … jeg følte meg veldig bra med 200 meter igjen. Jeg følte at jeg hadde kontroll til det var 50 meter igjen, men så klarte jeg ikke mer. Det er ikke bra nok, sa Grønstad til NRK.

Han tok teten ut fra start og lå lenge i topp tre. Franskmannen Gabriel Tual avanserte fort mot slutten og vant heatet på 1.45,69.

Grønstads tid levde lenge, men det siste heatet gikk såpass fort at han ikke kom seg inn blant de fire som tok seg videre på tid. Ole Jakob Solbu er med i semifinalen etter å ha vunnet sitt heat.

Grønstad satte nylig personlig rekord med 1.44,67 under Bislett Games og kvalifiserte seg dermed for OL i Paris senere i sommer.

I mai satte han også norsk bestetid på 600 meter da han løp på 1.14,56 på et stevne i Tyskland.

16 løpere skal i aksjon i semifinalene i EM.

(©NTB)