Albert Grønbæk scoret igjen da Glimt tok seg videre i conferenceliga-kvalifiseringen. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Grønbæk fortsatte målformen – Glimt vant «endelig» borte i Europa igjen

Bodø/Glimt slo tilbake etter Tromsø-tapet og er ett skritt nærmere Europa-spill. De gulkledde vant 4-2 over Bohemians torsdag og 7-2 sammenlagt.

Av NTB | 03.08.2023 21:13:17

Sport: Nå venter armenske Pyunik i 3. runde i kvalifiseringen. Først kommer Jerevan-laget til Aspmyra 10. august før returoppgjøret spilles en uke senere.

Borteseieren er den første til Bodø/Glimt i Europa på halvannet år. I februar i fjor ble Celtic slått 3-1.

– Vi slipper å høre om bortespøkelset og alt dette her. Vi har vært nær i mange kamper. Det å høste erfaring er viktig., sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Avisa Nordland.

Glimt feide over Bohemians og vant 3-0 på hjemmebane i det første oppgjøret, men styrkeforholdet var mer utjevnet med et tsjekkisk lag som kjempet hardt i sin første kamp i Uefa-regi på lang, lang tid.

Moumbagna var suspendert da Glimt røk 0-2 for Tromsø sist helg. Torsdag kveld var han med på å synliggjøre forskjellen på Glimt og Bohemians. Først assisterte han Sondre Sørli før han gjorde alt selv like før pause. Jan Matousek scoret vertenes mål. Danskene sørget for tomålsseier på tampen med Albert Grønbæk og Adam Sørensen.

Knutsen hadde likevel litt å sette fingeren på etter oppgjøret.

– Rommene på dette laget er enormt. Jeg synes vi har for mange ballbrudd og er for utålmodige i angrepsspillet vårt, sa han.

– Flott scoring av Grønbæk. Det er ikke så ofte vi ser ham score på hodet, men i dag gjør han det, sa VGTVs ekspert Kjetil Rekdal.

Om Glimt slår Pyunik, gjenstår nok en dobbeltkamp som må vinnes om Glimt skal få plass i conferenceligaen i høst.

Bohemians gikk hardt ut mot Glimt i innledningen, og det var lenge en uryddig kamp. Etter 21 minutter fikk Sørli sin scoring. Faris Pemi Moumbagna tok godt vare på ballen i en kontring og slo ballen perfekt til Sørli som plasserte inn 1-0.

Etter hvilen fikk Bohemians 2-2 da Antonin Krapka fikk en tå på et innlegg, men Glimt fikk seieren sin etter 78 minutter. Grønbæk stusset lekkert inn 3-2 på en corner. Like før slutt satte innbytter Sørensen inn 4-2 etter nok et hjørnespark.

For Glimt venter en viktig kamp mot Viking i Eliteserien til søndag før den første kampen mot Pyunik. Så får nordlendingene en etterlengtet eliteseriehvile før avgjørelsen faller i Jerevan.

Danske Grønbæk, Glimts store signering i fjor, har vært i forrykende form i sommer. På de siste sju kampene står midtbanespilleren med seks mål.

Matousek skled inn utligningen fire minutter senere. Like før pause kjempet Moumbagna seg gjennom to Bohemians-forsvarere og satte inn 2-1.