Menu
Brittney Griner (midten) er klar for comeback i WNBA. Foto: Elaine Thompson / AP / NTB

Griner klar for WNBA-comeback etter Russland-soning

Basketballstjernen Brittney Griner satt fengslet i Russland i ti måneder. Nå er amerikaneren klar for comeback for WNBA-laget Phoenix Mercury.

Av NTB | 21.02.2023 20:35:34

Kriminalitet og rettsvesen: Klubben bekrefter på sin nettside at hun har signert en ettårskontrakt. Griner har tidligere spilt for Mercury i ni sesonger.

– Vi savnet «BG» hver dag hun var borte. Selv om basketball ikke var vår primære bekymring, var hennes tilstedeværelse på banen, i garderoben, i og rundt organisasjonen vår sårt savnet, sa klubbens daglige leder Jim Pitman.

Griner ble 17. februar i fjor pågrepet på flyplassen i Moskva med cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen. Hun ble i august dømt til ni års fengsel for narkotikasmugling, og hun ble i november overført til en straffeleir etter at anken var avvist.

Amerikanske myndigheter konkluderte tidlig med at Griner var urettmessig anholdt og jobbet for å få henne satt fri. I desember 2022 ble USA og Russland enige om en fangeutveksling der den russiske våpenhandleren Viktor Bout ble løslatt fra fengsel i USA.

Siden den tid har 32-åringen stått uten klubb.

– Dette er en spesiell signering, og det er en spesiell dag for oss alle, sa Pitman,

Klubben skriver på Twitter at Griner vil gjøre sin redebut 21. mai på hjemmebane mot Chicago Sky.

(©NTB)

Flere nyheter: