Menu
En politimann og en brannmann står i nærheten av vrakrestene etter tirsdagens katastrofale togulykke. Politiet aksjonerte fredag ved togstasjonen i Larissa, som ligger i nærheten av ulykkesstedet. Foto: Giannis Papanikos / AP / NTB

Gresk politi aksjonerte mot togstasjon etter togkatastrofen

Gresk politi ransaket fredag togstasjonen i Larissa, byen nær der de to togene kolliderte tirsdag. Minst 57 mistet livet, og byens stasjonsmester er allerede pågrepet.

Av NTB | 03.03.2023 09:35:43

Ulykker og naturkatastrofer: – Politiet har tatt i beslag … alle dokumenter som kan være nyttige i etterforskningen, sier en polititalsperson til AFP.

Nyhetsbyrået får opplyst av en kilde i rettsvesenet at lydfiler, dokumenter og andre beviser er blant det som er beslaglagt. Målet med etterforskningen er å «igangsette straffeprosesser, om nødvendig, mot selskapets ledelse», sa kilden, med henvisning til jernbaneoperatøren Hellenic Train.

Hellenic Train ble dannet da den statlige greske jernbaneoperatøren Trainose ble privatisert for fem år siden og solgt til italienske Ferrovia dello Stato Italiane. Den 59 år gamle stasjonsmesteren i Larissa er siktet for uaktsomt drap.

Mannens forsvarer sa at stasjonsmesteren har erkjent delvis skyld for katastrofen, men understreket at også andre faktorer førte til ulykken.

Kollisjonen skjedde tirsdag kveld utenfor Larissa, omtrent 380 kilometer nord for Aten. Et passasjertog og et godstog som kolliderte front mot front og tre togvogner tok fyr etter det enorme sammenstøtet.

Togulykken er den verste i Hellas på over 50 år.

(©NTB)

Flere nyheter: