Menu
Illustrasjonsbilde av supporterne til Dinamo Zagreb fra kampen mot Rosenborg på Maksimir stadion i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB

Gresk fotballsupporter knivstukket til døde – 96 personer arrestert

En gresk fotballsupporter ble mandag drept med kniv i Aten i forkant av mesterligakampen mellom AEK Aten og Dinamo Zagreb. Åtte andre er skadd.

Av NTB | 08.08.2023 09:04:28

Sport: Det opplyser gresk politi..

Mannen, som var 22 år gammel, ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Slåsskampen brøt ut i forbindelse med at lagene skal møtes tirsdag kveld i tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Kampen spilles klokken 20.45.

«En alvorlig hendelse har funnet sted i nærheten av arenaen. En ung gresk mann ble knivstukket til døde og åtte andre ble skadd,» skriver politiet i en uttalelse.

96 personer ble arrestert i forbindelse med masseslagsmålet. Blant de skadde er det en mindreårig som har blitt innlagt på sykehus etter å ha blitt truffet i hodet av en stein, ifølge TV-kanalen ERT.

Det greske nyhetsbyrået ANA melder at en etterforskning er startet og at de arresterte skal møte statsadvokaten senere tirsdag.

Vold har preget en rekke tidligere greske fotballkamper, og i fjor økte regjeringen maksimumsstraffen for voldsforbrytelser til supportere fra seks måneder til fem år etter nok et knivstikk.

Alkis Kampanos (19) ble drept i februar 2022 i Thessaloniki under en kamp mellom supportere av byens rivaliserende klubber Aris Thessaloniki og PAOK.

I forrige måned ble sju tiltalte funnet skyldig i drapet og dømt til livsvarig fengsel. Fem andre fikk straffer på mer enn 19 år for medvirkning.

Det var det tredje dødsfallet som følge av supportervold i løpet av en treårsperiode, bare i Thessaloniki.

(©NTB)