Menu
Jonas Gregaard vant klatrekonkurransen i Paris-Nice. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Gregaard sikret klatretrøya i Paris-Nice: – Smadret meg selv

Uno-X-rytter Jonas Gregaard sikret seieren i klatrekonkurransen i sykkelrittet Paris-Nice. Det prestisjetunge rittet er en del av verdenstouren.

Av NTB | 12.03.2023 15:24:05

Sport: Danske Gregaard hadde klatretrøyen foran etappen, og etter at han vant alle de tre første motbakkespurtene, var seieren sikret. Det var kun sammenlagtvinner Tadej Pogacar som kunne hindre dansk-norsk jubel.

– Det er ikke til å forstå akkurat nå. Jeg har kjørt full gass og smadret meg selv fullstendig. Det gikk superbra, sa Gregaard til TV 2.

Gregaard gikk tidlig i front og sikret seg trøyen allerede etter tre av fem stigninger. Dermed handlet det bare om å komme seg til mål i Nice. Det gjorde han og sikret laget en svært god start på sykkelsesongen.

– Jeg tror beina mine og resten av kroppen fortsatt ligger der ute, for etter bakkespurtene var jeg så ferdig, sa Gregaard.

Seieren i klatrekonkurransen er et av Uno-X-lagets mest markante resultater etter at de steppet opp satsingen.

– Det betyr veldig mye. Det er stort ritt, og jeg er superstolt, sa dansken.

Senere i år skal det norske laget delta i prestisjerittet Tour de France for første gang.

Pogacar ledet sammenlagtkonkurransen foran den siste etappen med både start og målgang i Nice. Rytterne skulle imidlertid opp flere tøffe stigninger, så seieren var langt fra sikret.

Det ble den da han avverget angrepene fra sine nærmeste konkurrenter og stakk mot slutten. Han vant både etappen og den gule sammenlagttrøya. Jumbo-Vismas Jonas Vingegaard var den kanskje største trusselen.

(©NTB)