Menu
Greenpeace aksjonerer mot den russiske oljetankeren Ust Luga utenfor Åsgårdstrand i april i fjor. Aksjonister lenket seg fast til ankerkjettingen på det store skipet. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Greenpeace kaller russisk forbud for «absurd»

Greenpeace er erklært som en trussel mot orden og sikkerhet i Russland og får ikke lenger lov til å drive miljøkamp i landet. – Absurd, sier organisasjonen.

Av NTB | 19.05.2023 20:14:14

Arbeidsliv: – Avviklingen av Greenpeace i Russland – dette et absurd, uansvarlig og destruktivt tiltak, som overhodet ikke har noe å gjøre med beskyttelse av landets interesser, skriver Greenpeace på sin russiske nettside.

En rekke menneskerettighets- og miljøorganisasjoner er blitt kastet ut av Russland, særlig etter at Russland invaderte Ukraina i februar 2022. Blant dem er den norske miljøstiftelsen Bellona, som ble erklært uønsket i april.

– Basert på de beviser vi har fått, er det etablert at aktivitetene til den internasjonale ikke-statlige organisasjonen Greenpeace International utgjør en trussel mot orden og sikkerhet i Den russiske føderasjon, heter det i en pressemelding fra den russiske statsadvokaten, som det statlige nyhetsbyrået Ria siterer.

Blant annet anklager de Greenpeace for å organisere «informasjonskampanjer og demonstrasjoner som ikke er koordinert med myndighetene, for å hindre implementeringen av infrastruktur- og energiprosjekter som er til gode for landet».

I tillegg anklages Greenpeace for å finansiere aktivitetene til såkalte utenlandske agenter, opposisjonelle grupper og personer i Russland som anklages for å få støtte fra utlandet.

Flere nyheter: