Menu
Halvor Egner Granerud vant verdenscupen. Foto: Geir Olsen / NTB

Granerud vant verdenscupen etter Kubacki-avbud: – Litt kjip måte å vinne på

Halvor Egner Granerud har vunnet verdenscupen i hopp som følge av at polske Dawid Kubacki ikke deltok i søndagens skiflygingsrenn i Vikersund.

Av NTB | 19.03.2023 16:24:00

Sport: Det internasjonale skiforbundet opplyste i forkant av kvalifiseringen at Kubacki har trukket seg fra Raw Air-avslutningen av personlige årsaker.

Kubacki var den eneste som kunne passere Granerud med maks klaff i sesongavslutningen.

– Jeg hadde en plan om å vinne verdenscupen i dag. Riktig nok etter rennet, og ikke før, sa Granerud til NRK i forbindelse med kvalifiseringen i Vikersund.

– Jeg håper alt går bra med Dawid. Jeg trengte bare 14 poeng i dag, så det var gode muligheter for å vinne verdenscupen i dag uansett. Derfor var det en litt kjip måte å vinne på, la han til.

– Det er synd at han ikke er med. Selvsagt gledelig at Granerud har sikret verdenscupen sammenlagt, men jeg skulle ønske at Kubacki hadde vært her og hoppet, sa han i pressesonen.

– Vi vet egentlig ikke hvorfor han ikke er her. Vi håper selvfølgelig alt er bra, og at det ikke noe for ille som er grunnen til at han ikke hopper i dag, la han til.

Granerud er den første nordmannen i historien som vinner verdenscupen sammenlagt to ganger. Han gikk også til topps i 2020/21-sesongen.

Den gangen ble seierskampen avgjort da sesongen ble avbrutt som følge av koronapandemien.

Han ble dermed den niende nordmannen som har vunnet hoppuka og den første siden Anders Jacobsen i 2006/07-sesongen.

Granerud har 386 poeng til gode på Dawid Kubacki i verdenscupen sammenlagt foran søndagens renn i Vikersund. Tre renn gjenstår etter at lysene er slukket i mammutbakken i Modum.

Neste helg skal det hoppes storbakkerenn i Lahti, og deretter avsluttes sesongen som vanlig med skiflyging i Planica.

Stefan Kraft er tredjemann i verdenscupen, men han er hele 528 poeng bak Granerud.

Også Daniel-André Tande syntes det var leit at Kubacki ikke kom til start i Vikersund.

Asker-gutten er i ferd med å fullføre en formidabel sesong. Ikke bare har han vunnet verdenscupen sammenlagt, men han avsluttet også den norske ørkenvandringen i den tysk-østerrikske hoppuka. Etter å ha gått til topps i tre av fire renn tok Granerud en suveren sammenlagtseier.

(©NTB)

Flere nyheter: