Menu
Halvor Egner Granerud vant rennet i Zakopane. Michal Dyjuk / AP Photo / NTB

Granerud vant i Zakopane etter kjempehopp i finaleomgangen

Halvor Egner Granerud leverte et strålende sistehopp på 141 meter og vant verdenscuprennet i Zakopane foran hjemmehåpet Dawid Kubacki.

Av NTB | 15.01.2023 18:01:09

Sport: Regnvær og vind bidro til et renn preget av varierende forhold. Publikum hadde likevel møtt opp i hopetall og håpet på favorittseier på hjemmebane.

Kubacki ledet stort inn mot 2. omgang etter et førstehopp på 137 meter. Verdenscuplederen skulle bare trygge seieren i finaleomgangen, men da han landet etter bare 124 meter var det nordmannen som stakk av med seieren takket være sitt hopp på 141 meter. Seiersmarginen ble 1,1 poeng.

Stefan Kraft leverte også et fantastisk hopp på hele 145,5 meter i 2. omgang. Det holdt til den siste pallplassen i rennet. Han avanserte fra 5.-plass og endte 9,2 poeng bak vinneren.

Marius Lindvik delte tredjeplassen med Granerud etter et fint førstehopp, men Lindvik fikk det ikke til i finaleomgangen. Hoppet på 121,5 meter holdt til en åttendeplass.

Johann André Forfang leverte to gode hopp i lørdagens lagkonkurranse. Det greide han ikke å følge opp i søndagens renn. Med hopp på 124,5 og 129 meter endte han som nummer 18.

Daniel-André Tande nådde ikke lengre enn 120 og 114,5 meter i bakken og endte som nummer 28.

Robert Johansson deltok ikke i helgens verdenscuprenn i Polen. Johansson har ikke deltatt i konkurranse etter den tysk-østerrikske hoppuka, og er for øyeblikket hjemme og pleier kroppen.

Kristoffer Eriksen Sundal fikk det heller ikke til å stemme. Med et hopp på bare 100,5 meter endte han som nummer 42.

Kamil Stoch er fra Zakopane og har vunnet hele fem ganger i bakken. Søndag endte han som nummer sju.

I lørdagens lagkonkurranse i samme bakke ble det norske laget femte best.

Det ble ellers en svak norsk dag i hoppbakken.

Plassen til Johansson gikk dermed til Benjamin Østvold. Dessverre for Østvold fikk han svært tunge forhold i førsteomgangen og hoppet ikke lengre enn 90 meter. Det holdt ikke til deltakelse i finaleomgangen. Østvold endte nest sist i konkurransen.

(©NTB)

Flere nyheter: