Menu
Halvor Egner Granerud i lufta under fredagens kvalifisering i skiflygingsbakken i Vikersund. Foto: Geir Olsen / NTB

Granerud tapte terreng i Raw Air: – Gidder ikke å brekke beina for dette

Halvor Egner Granerud var tredje best i fredagens skiflygingskvalifisering i Vikersund. Han måtte se Stefan Kraft ta innpå ham i Raw Air-sammendraget.

Av NTB | 17.03.2023 18:44:04

Sport: Med et svev på 238 meter endte Granerud 15,6 poeng bak Kraft. Det ble østerriksk kvalifiseringsseier etter et hopp som var én meter lenger.

Kraft kappet med det innpå Graneruds luke i kampen om Raw Air-tittelen. Det skiller 22,4 poeng mellom dem i toppen.

– Det kjentes veldig bra ut. Jeg er veldig fornøyd med hoppet og at jeg ikke var i nærheten av å lande der den grønne streken var, sa Granerud til TV 2 etterpå.

Streken viste at han måtte ha kommet seg ned til 249,5 meter for å slå Kraft.

– Det ville ikke vært forsvarlig å hoppe dit. Jeg synes jeg hoppet langt nok og landet hardt nok. Skal man hoppe lenger, må man ha bedre forhold. Jeg gidder ikke å brekke beina for dette, forklarte Granerud.

– Jeg har fått en fin start i bakken, så nå får jeg bare fortsette å gyve løs i morgen, sa Granerud.

Johann André Forfang ble nest best av de norske på 6.-plass etter et hopp på 231,5 meter. Videre til lørdagens renn er også Bendik Jakobsen Heggli (211,5), Daniel-André Tande (205,5), Robert Johansson (194,5), Kristoffer Eriksen Sundal (208,5), Fredrik Villumstad (196), Joacim Ødegård Bjøreng (188,5), Marius Lindvik (184) og Sondre Ringen (173).

Plassering i topp 40 ga avansement. Michael Hayböck sørget for at to østerrikere toppet fredagens resultatliste etter å ha gjort kvalifiseringens lengste hopp på 239,5 meter.

Benjamin Østvold droppet kvalifiseringen etter fallet han hadde i prøveomgangen tidligere på ettermiddagen. Da mistet Lensbygda-hopperen kontrollen over kulen og fikk begge skiene slått av seg i landingen høyt oppe i mammutbakken. Deretter rutsjet han nedover unnarennet på ryggen og på siden.

Etterpå reiste 22-åringen seg umiddelbart på sletta og vinket til de frammøtte, men det ble ingen kvalik på ham.

Tre renn gjenstår i årets Raw Air. Alle går i skiflyging i Vikersund, og der kan poengene forsvinne kjapt om man ikke treffer.

Alle de seks første på start var norske hoppere. Lav fart og mislykkede svev gjorde det umulig for Anders Håre (108 meter) og Anders Fannemel (135) å kvalifisere seg.

(©NTB)