Menu
Halvor Egner Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB

Granerud slet i kvalifiseringen i Innsbruck – sjokkexit for tysk stjerne

Hoppukeleder Halvor Egner Granerud fikk det ikke til å stemme i kvalifiseringen til det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka. Karl Geiger misset totalt.

Av NTB | 03.01.2023 14:45:02

Sport: For Geiger ble kvalifiseringen en gigantisk nedtur. Tyskeren ligger på 5.-plass i sammendraget, men feilet i Bergiselbakken og kom på 51.-plass. Hoppet på 108 meter gjør at han blir tilskuer i rennet onsdag.

Verdenscupleder Dawid Kubacki klinket til med 128 meter og slo Granerud (116 meter) med 21,8 poeng – tilsvarende nesten hele forspranget mellom dem i sammendraget. Alle de øvrige norske kvalifiserte seg i kvalifiseringen som hadde 5.500 tilskuere. Onsdag er det ventet nesten tre ganger å så mange.

I den innledende treningsomgangen tidligere på dagen var Granerud lengst og best med 128,5 meter. Han valgte deretter å stå av det andre hoppet før kvalifiseringen.

Hoppet i kvalifiseringen gir neppe den beste oppladningen til rennet, selv om nordmannen ikke hadde de beste forholdene.

Det er sporet i tilløpet som har skapt problemer for Asker-hopperen. Han har en 15.-plass i bakken som best. Det ble han i fjorårets hoppukerenn hvor han vant kvalifiseringen dagen i forveien.

Granerud har innledet den tysk-østerrikske hoppuka med to seirer. Han leder sammenlagt med 26,8 poeng på Kubacki foran de to siste rennene. Polske Piotr Zyla er ytterligere 13 poeng på etterskudd.

Marius Lindvik har slitt i hoppuka. Han ble diskvalifisert i nyttårshopprennet. Tirsdag hoppet han 122,5 meter og rettet opp mye før onsdagens konkurranse med 3.-plass. Johann André Forfang (4.-plass), Robert Johansson (21) Anders Fannemel (29), Kristoffer Eriksen Sundal (30) og Daniel André Tande (45), kvalifiserte seg alle innenfor de 50 beste som skal konkurrere onsdag.

Norge har ikke vunnet hoppuka siden 2006/07. Da gikk Anders Jacobsen til topps.

(©NTB)

Flere nyheter: