Menu
Halvor Egner Granerud fikk det ikke helt til å stemme i Lake Placid lørdag. Foto: Swen Pförtner / dpa via AP / NTB

Granerud nummer sju i Lake Placid – Wellinger vant

Halvor Egner Granerud endte et stykke bak de beste da han fikk tunge forhold i verdenscuprennet i Lake Placid lørdag.

Av NTB | 11.02.2023 18:15:32

Sport: Nordmannen leverte som vanlig sterkt under rådende forhold i første omgang, men med 124,5 meter var det hele 9,1 poeng opp til ledende Ryoyu Kobayashi før finalehoppet.

Der ble differansen opp til toppen enda større, da 26-åringen nok en gang møtte på utfordrende forhold. Med 117 meter endte han som nummer sju i konkurransen, 13,5 poeng bak vinneren Andreas Wellinger.

Dermed ble nordmannens rekke på fire strake verdenscupseire brutt.

Blant dem som dro nytte av de varierende forholdene var Ryoyu Kobayashi, som satte bakkerekord i sitt første hopp. Japaneren strakte seg åtte meter forbi bakkestørrelsen og landet først etter 136 meter i lufta.

Men med bare 114 meter i finaleomgangen måtte han nøye seg med 2.-plass. I stedet var det Andreas Wellinger som stakk av med seieren etter et sistehopp på 125,5 meter. Daniel Tschofenig endte som nummer tre.

Marius Lindvik og Daniel-André Tande fikk det ikke helt til å stemme på den amerikanske snøen. Lindvik strakte seg ned til 117 og 123,5 meter og ble nummer 14. Tande landet på 116,5 og 119 meter og endte tre plasser bak lagkameraten.

Kristoffer Eriksen Sundal leverte et flott hopp på 124,5 meter i første omgang. I finaleomgangen fikk han det tøft og landet allerede etter 104,5 meter. Dermed endte han på plassen bak Bjøreng.

Johann André Forfang har levert flere gode konkurranser den siste tiden. Det greide han ikke å følge opp lørdag. Med et hopp på 111 meter endte han som nummer 40. Bendik Jakobsen Heggli ble disket i kvalifiseringen.

I lørdagens konkurranse fikk forholdene stor innvirkning på den endelige resultatlisten.

Joacim Bjøreng plasserte seg på en fin 23.-plass etter 120,5 og 117 meter i sine to hopp.

(©NTB)

Flere nyheter: