Menu
Halvor Egner Granerud ble nummer fire i Planica. Foto: Antti H'm'l'inen / Lehtikuva via AP / NTB

Granerud nummer fire i skiflygingsrennet i Planica

Halvor Egner Granerud endte på 4.-plass i skiflygingskonkurransen i slovenske Planica lørdag. Med det tapte han terreng i skiflygingscupen.

Av NTB | 01.04.2023 09:44:03

Sport: Hoppet på 231 meter holdt til 4.-plass for Asker-hopperen. Østerrikske Stefan Kraft vant og knappet med det innpå Granerud i kampen om skiflygingscupen sammenlagt. Granerud leder med ti poeng foran siste renn søndag.

Rennet skulle egentlig bli gjennomført fredag, men værforholdene gjorde at arrangøren måtte flytte konkurransen til lørdag morgen. Som konsekvens ble det kun hoppet én omgang i mammutbakken.

Granerud har vunnet tre skiflygingsrenn denne sesongen. Asker-hopperen har vunnet verdenscupen sammenlagt.

For to år siden endte rennene i Planica svært ille for Kongsberg-hopper Daniel-André Tande. Et svært dramatisk og stygt fall endte med at han ble liggende i koma.

Han var for første gang tilbake i bakken til helgens renn. Lørdag landet 29-åringen på 199,5 meter og endte et stykke bak en topplassering.

Johann André Forfang hoppet 227,5 meter og endte på 8.-plass.

Bendik Jakobsen Heggli leverte et personlig bestehopp på 235 meter i konkurransen. Det holdt til 13.-plass. Robert Johansson endte like bak med et hopp på 222 meter.

Sondre Ringen landet på 209,5 meter (32.-plass), mens Kristoffer Eriksen Sundal svevde 181,5 meter (36).

(©NTB)

Flere nyheter: