Menu
Skihopper Halvor Egner Granerud mener Lucas Braathen har mest å tape på å gi opp alpinkarrieren. Foto: Heiko Junge / NTB

Granerud forsvarer landslagsmodellen etter Braathens avhopp: – Han som taper mest

Halvor Egner Granerud forstår ikke hvordan alpinkonflikten kunne få Lucas Braathen til å legge opp. Han synes ikke synd på utøvere med millioninntekter.

Av NTB | 27.10.2023 15:02:43

Sport: Braathen varslet fredag at han avslutter karrieren i en alder av 23 år. Nyheten slapp han rett før helgens verdenscupåpning i Sölden.

På pressekonferansen langet han ut mot Norges Skiforbunds oppførsel i konflikten om bilderettigheter. Granerud forsvarte nylig landslagsmodellen i en kronikk i Adresseavisen, og skihopperen står på sitt etter Braathen-nyheten.

– Ingen er tjent med at en profil som Lucas Braathen forsvinner ut av systemet, men toppidretten er jo slik at det kommer nye utøvere. Så i mine øyne er det han som taper mest på å legge opp, sier Granerud til TV 2 og fortsetter:

– Jeg sliter med å synes synd på en idrettsutøver som tjener mange millioner i året og går glipp av en ekstra.

27-åringen forstår ikke hvordan en rettighetskonflikt kan prege utøvere så mye at man velger å gi opp karrieren.

– For meg høres det rart ut hvis man legger opp om årsaken er bilderettigheter. Det var vel det han hadde nevnt mest. Da har vi forskjellige prioriteringer om det er eneste årsak.

Alpinist Henrik Kristoffersen har selv vært i konflikt med Norges Skiforbund. Han sier til NRK at han har forståelse for valget til Braathen.

– Jeg har vært gjennom noe lignende, og det er ingen tvil om at det koster. Jeg har vært i de samme banene og tenkt det samme selv, til tider. Så jeg kan forstå den avgjørelsen han har tatt, forteller han.

Kristoffersen står utenfor det sportslige opplegget til landslaget. Han har en egen avtale som går ut etter den kommende sesongen.

(©NTB)