Menu
Landslagssjef Hege Riise presenterer sin tropp til kampene mot Spania 6. april og Sverige 11. april. Foto: Heiko Junge / NTB

Graham Hansen tilbake på landslaget: – Motivasjonen hennes er stor

Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen er klar for spill på det norske landslaget igjen etter pause og skadeperiode.

Av NTB | 27.03.2023 12:04:05

Sport: Det ble klart da landslagssjef Hege Riise mandag kunngjorde sin tropp til kampene mot Spania (6. april) og Sverige (11. april).

– Motivasjonen hennes er stor. Hun følte hun har hatt godt av den pausen. Med tanke på skaden er hun fullt tilbake og restituert, sier landslagssjef Hege Riise til NTB.

– Hvordan har jobben vært for å få henne tilbake?

– Jeg vil kanskje ikke kalle det jobben for å få henne tilbake. Det har vært samtaler, som fra starten av ikke var så hyppige. Da jeg så leste at hun hadde lyst på et VM, det var i november eller litt nærmere jul, har dialogen vårt tettere. Etter jul har vi hatt hyppigere samtaler, sier landslagssjefen.

– Under den første samtalen i januar kjente jeg at hun ville komme tilbake og spille for Norge, legger hun til.

Med i troppen igjen er også Ada Stolsmo Hegerberg, som har en lang skadepause bak seg.

– Prosessen har vært god. Det som er gledelig, er at medisinsk team både på klubb- og landslag har jobbet bra sammen med begge spillerne. Samtidig har vi i trenerteamet hatt kontinuerlige samtaler med begge. De melder seg nå klare, sier Riise.

– Å få dem inn med den erfaringen de har er viktig. Vi føler at det vil løfte oss enda mer. Det vil gi oss en spisskompetanse som vi gleder oss til å se.

– Så skal vi også gi dem litt ro til å komme i gang. For Caroline er det første gang hun møter oss i dette trenerteamet, legger Riise til.

– Hvor stor er forskjellen på Norge med og uten Graham Hansen?

– Hun gjør oss nye dimensjoner i spillet vårt, svarer landslagssjefen.

I august i fjor gjorde Graham Hansen det klart at hun måtte ta en pause fra landslaget. Beskjeden var at belastningen var for stor og at hun «trengte hvile».

«Uansett hvor tungt dette føles akkurat nå, så håper jeg at dette ikke er et «takk for alt», men et på gjensyn», skrev hun i sosiale medier.

I starten av mars var Graham Hansen tilbake i spill for Barcelona etter et langt skadeavbrekk. 28-åringen står med 98 landskamper og 44 mål.

Landslagssjef Hege Riise har en nær optimal tropp tilgjengelig til de kommende privatlandskampene. Roma-proffen Sophie Roman Haug er riktignok relativt nyoperert og ikke aktuell for samlingen. Keeperprofilen Cecilie Fiskerstrand er heller ikke med, all den tid hun er nylig tilbake etter en alvorlig kneskade.

Noe usikkerhet er det også rundt Brighton-proffen Guro Bergsvand, som sliter med en skade. Her er troppen:

Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Sunniva Skoglund (Stabæk), Guro Pettersen (Vålerenga).

Utespillere: Anja Sønstevold (Inter), Thea Bjelde (Vålerenga), Guro Bergsvand (Brighton), Maren Mjelde (Chelsea), Marit Bratberg Lund (Brann), Tuva Hansen (Bayern München), Mathilde Harviken (Rosenborg), Vilde Bøe Risa (Manchester United), Cecilie Andreassen (Rosenborg), Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Frida Maanum (Arsenal), Guro Reiten (Chelsea), Emilie Haavi (Roma), Julie Blakstad (Manchester City), Anna Jøsendal (Rosenborg), Amalie Eikeland (Reading), Karina Sævik (Vålerenga), Elisabeth Terland (Brighton), Ada Hegerberg (Lyon), Caroline Graham Hansen (Barcelona).

Norge møter vertsnasjonen New Zealand, Sveits og Filippinene i gruppespillet i sommerens VM.

De kommende kampene mot Spania og Sverige spilles henholdsvis på Ibiza og i Göteborg.

Landslagssjefen er klar på at det betyr mye å ha stjerneduoen tilbake.

Siden ble den driblesterke vingen skadd i en mesterligakamp for Barcelona i slutten av oktober.

(©NTB)