Menu
Caroline Graham Hansen tilbake i trening for Norge foran sin 100. landskamp. Sveits er motstander tirsdag i en kamp der det norske VM-laget sårt trenger en seier. Foto: Lise Åserud / NTB

Graham Hansen tilbake etter sykdom: – Hun er klar!

Caroline Graham Hansen er friskmeldt og trente med Norges VM-lag i Hamilton mandag. Hun er kampklar til skjebnekampen mot Sveits.

Av NTB | 24.07.2023 10:03:06

Sport: Hun ble isolert på hotellet i Auckland lørdag etter å ha klaget over sår hals. Dagen etter uteble hun fra lagets første fotballtrening siden åpningskampen i VM, som endte med et skuffende 0-1-tap for vertslandet New Zealand.

Tirsdag skal Barcelona-stjernen jubilere med sin 100. landskamp. Hun er en nøkkelspiller for det norske laget, som trenger en seier for å beholde sin VM-skjebne i egne hender.

Landslagssjef Hege Riise ble på den internasjonale pressekonferansen spurt om Graham Hansen er preget etter sykdommen.

– Ikke i det hele tatt. Caro er klar, og alle er tilgjengelige, sa hun.

– Jeg er trygg på at vi kommer til å ligne mer på oss selv. Jeg tror ikke vi presterer to ganger som vi gjorde sist. Nå er nervene over, og vi vet hva vi skal gjøre. Å frigjøre energi og gå ut og angripe er vår beste medisin. Sveits kommer til å møte et annet Norge enn New Zealand gjorde.

– Hun har en liten kjenning i låret, så det er en del av belastningsstyringen, for ikke å ta noen sjanser, opplyste medieansvarlig Halvor Lea til NTB.

De tre VM-reservene var heller ikke med på treningen, som ble stengt da formasjonsøvelsene skulle starte.

– Vi hadde en fin treningsøkt på en god treningsbane, sa Riise da hun noen timer senere møtte mediene på kamparenaen Waikato stadion sammen med Ada Hegerberg og Tuva Hansen.

– Jeg tror det var noe småtteri, altså. Det ble ikke tatt noen risiko. Caro gikk glipp av bare en trening, og hun er i godt slag, sa hun.

– Caro er en veldig viktig spiller for oss, men det er som lag vi må gjøre det. Vi er en hel gjeng som må løse det sammen. Det er en stor jobb å gjøre, og det må vi være innforstått med. Det er sammen vi kommer til å nå målene, dette er ikke noe soloshow.

Tuva Hansen sa at hun gleder seg spesielt til Sveits-kampen på grunn av den skuffende åpningskampen.

– For da kan vi bevise hvor gode vi egentlig er. Det fikk vi ikke til i den første kampen. Vi vil vise fram den norske kulturen. Det skal være tøft å møte oss, sa hun.

Om det blir uavgjort mot sveitserne, vil Norge være avhengig av hjelp fra New Zealand i siste runde om det skal kunne bli avansement. Norge møter Filippinene i siste kamp søndag og må vinne den også, mot gruppas antatt svakeste lag.

– Vi har satt oss i en vanskelig posisjon, men det snur fort, og derfor er jeg glad for at denne kampen kommer fort. Vi må gjøre det enkle riktig og bygge oss opp fra det. Vi har veldig tro på oss selv. Det handler om å senke skuldrene, og så skal vi komme oss ut av det her. Det skal vi gjøre med seier i de to neste matchene, sa Hegerberg.

Laget forflyttet seg mandag til Hamilton, om lag 12 mil sør for Auckland, og trente på Porritt stadion. 22 av de 23 i troppen var i aksjon i den snaue halvtimen som var åpen for mediene. Guro Pettersen var til stede, men trente ikke.

Hegerberg sa at hun aldri fryktet at Caroline Graham Hansen ikke skulle bli klar til kamp.

Det står mye på spill. Med tap for Sveits vil Norge trolig være uten sjanser til avansement allerede før siste runde i gruppespillet, noe som aldri tidligere har skjedd med et norsk seniorlandslag i sluttspill i VM, EM eller OL.

(©NTB)