Caroline Graham Hansen gjorde skadecomeback hjemme mot Villarreal søndag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

Graham Hansen med hattrick i comebacket – Barcelona vant 5-0

Caroline Graham Hansen var endelig tilbake på banen da Barcelona vant 5-0 over Villarreal. Oslo-jenta scoret hattrick i comebacket.

Av NTB | 05.03.2023 14:45:33

Sport: Graham Hansen startet kampen må benken, men kom inn etter 65 minutter og trengte bare fire minutter før hun noterte seg på scoringslisten, med en drømmescoring.

27-åringen satte fart inn fra høyresiden. Hun driblet av to spillere, spilte vegg med Aitana Bonmatí og var gjennom. Så driblet hun også keeper og satte ballen i det tomme målet.

Og Graham Hansen var ikke ferdig der. Bare 14 minutter senere hadde den norske stjernen satt inn sitt andre mål for dagen. Hun ble spilt fram av Bonmati, brukte en berøring på å ta ballen inn i 16-meteren og scoret med et flatt skudd i lengste hjørne.

I kampens siste ordinære minutt fullbyrdet hun sitt hattrick med et solomål. Hun fikk ballen et lite stykke inn på motstanderens halvdel og satte fart på skrå innover. Ingen av motspillerne våget å gå på Barcelonas driblesterke nummer 10, og hun føk forbi fire av dem før hun avsluttet med et skudd i nærmeste hjørne.

Før Graham kom inn hadde Asisat Oshoala og Salma Paralluelo sørget for 2-0-ledelse til katalanerne.

Graham Hansen har vært ute helt siden hun ble skadd i en mesterligakamp 27. oktober. Fredag annonserte Barcelona at 27-åringen var erklært kampklar. Da hun ble byttet inn, kom mange av lagvenninnene bort og klappet på henne, og noen klemte henne også.

Et tredje etterlengtet comeback kom da Jana Fernandez ble byttet inn i sluttminuttene. Hun har vært ute med skade i hele 14 måneder.

Barcelona topper den spanske serien etter 20 strake seirer. Laget skal møte Roma i mesterligaens kvartfinale senere i måneden.

På Barcelona-kvinnenes Twitter-konto tok det helt av, med fyndord og over 60 o-er i fornavnet hennes. Man tok også fram geit-emojier, symbolet for «tidenes beste» (greatest of all time).

Ingrid Syrstad Engen fikk også sitt skadecomeback mot Villarreal. Hun har vært ute siden 7. januar da pådro hun seg en lårskade i en seriekamp mot Sevilla. Engen startet også på benken. Hun kom inn etter 75 minutter spill.