Menu
Det er funnet graderte dokumenter i hjemme til tidligere visepresident Mike Pence, opplyser hans advokat. Foto: Meg Kinnard / AP / NTB

Graderte dokumenter funnet hos tidligere visepresident Mike Pence

Et titall graderte dokumenter fra Mike Pences periode som visepresident er funnet hjemme hos ham i Carmel i Indiana.

Av NTB | 24.01.2023 18:45:03

Politikk: Funnet er gjort av en av Pences advokater, og dokumentene er overlatt til FBI.

FBI og justisdepartementet i Washington går nå gjennom materialet. De skal også avklare hvordan dokumentene havnet i boligen til Pence.

Oppdagelsen kommer i kjølvannet av flere funn av gradert materiale på avveie fra Joe Bidens periode som visepresident, samt hjemme hos tidligere president Donald Trump.

– Det synes å dreie seg om et lite antall dokumenter merket som graderte, som utilsiktet ble lagt i esker og transportert til privatboligen til den tidligere visepresidenten da den forrige administrasjonen avsluttet arbeidet, sier Pences advokat Greg Jacob i et brev til det amerikanske nasjonalarkivet.

Ifølge Jacob var Pence uvitende om at han oppbevarte sensitive eller graderte dokumenter hjemme, og han forstår hvor viktig det er å beskytte slike dokumenter og lover fullt samarbeid i etterforskningen.

Da det ble kjent at Trump oppbevarte rundt 300 graderte dokumenter i boligen i Mar-a-Lago, forsikret Pence at han selv var svært nøye og fulgte alle regler i sin håndtering av slike dokumenter.

Trump etterforskes også av justisdepartementet, men nekter for å ha gjort noe galt. Tirsdag rykket han ut og forsvarte Pence.

– Mike Pence er en uskyldig mann. Han har aldri gjort noe uærlig i hele sitt liv. La ham være i fred, skrev Trump på i sosiale medier.

Flere nyheter: