Viktor Hovland var med i seierskampen helt fram til de siste hullene av PGA-mesterskapet. Foto: Eric Gay / AP / NTB

Golf: Viktor Hovland holdt ikke helt inn – endte på delt 2. plass i PGA-mesterskapet

Viktor Hovland (25) var ett slag bak Brooks Koepka etter halvspilt sisterunde i PGA-mesterskapet i golf, men spilte seg bort på det 16. hullet.

Av NTB | 22.05.2023 00:48:50

Sport: 25-åringen startet ett slag bak Koepka på finalerunden på den svært krevende banen på Oak Hill, og han var med i seierskampen helt fram til hull 16.

Der havnet Hovland i bunkeren. Han traff ikke rent nok, og ballen føk rett inn i kanten av bunkeren.

– Det er så vanskelig å få hele kroppen og køllehodet langt nok ned når ballen ligger lavere enn deg, sa Viaplays golfkommentator Joakim Mikkelsen.

Han måtte droppe ballen og spilte seg inn til en dobbeltbogey.

Hovland endte med totalt sju slag under par på delt 2. plass med amerikaneren Scottie Scheffler. Koepka vant turneringen med ni slag under par.

Koepka hadde vunnet en majorturnering fire ganger tidligere. PGA-mesterskapet vant han også i 2018 og 2019.

Hovland har tre titler på PGA-touren i sin karriere, men har aldri gått til topps i en major (Masters, PGA-mesterskapet, US Open og The Open).