Menu
Viktor Hovland er tilbake på golfbanen etter et par uker med spillefri. Han deltar i det europeiske PGA-mesterskapet i England. Foto: /Mike Stewart / AP / NTB

Golf: Hovland med brukbar start på europatouren i England – dansk ledelse

Viktor Hovland gikk åpningsrunden i det europeiske PGA-mesterskapet på 69 slag. Danske Marcus Helligkilde imponerte stort med en 64-runde og leder.

Av NTB | 14.09.2023 22:45:39

Sport: Det norske golfesset hadde fem birdier, to bogeyer og resten av hullene på par. Det gir delt 21.-plass etter første dag.

Det er fem slag opp til overraskelsesmannen Helligkilde. Den danske 26-åringen pøste inn ti birdier på sin runde. Også han hadde to bogeyer, men 64 slag gir to slags runde foran skotske Richie Ramsay og engelske Matt Fitzpatrick.

25 år gamle Hovland fikk en litt treg start med par på de seks første hullene etter å ha misset flere gode birdiemuligheter. Han var blant annet bare 15 centimeter unna å senke en putt fra 14 meter på det tredje hullet.

Bogeyen kom på det sjuende hullet. Der havnet utslaget i bunkeren, men Hovland slo tilbake på det neste hullet med dagens første birdie.

Han fulgte opp med en ny birdie på det åttende hullet med en putt fra sju-åtte meter. Han var i problemer på det niende, men reddet par med et flott innspill og etterfølgende putt fra et par meter.

Tre av de fire par-fem-hullene på banen er vinklet motsatt av Hovlands foretrukne ballbane. Han kjempet inn en birdie på hull tolv og var tilbake en under par.

Det ble par på de to neste hullene før dagens fjerde birdie kom på det 15. hullet etter et flott innspill. Han avsluttet med birdie på det siste hullet.

Han skal gå de to første rundene sammen med Rory McIlroy og svenske Ludvig Åberg. Begge er også lagkamerater på det europeiske laget som møter USA i Ryder Cup senere i høst.

Åberg hadde litt mer flyt på sin runde og endte fire slag under par etter fem strake birdier på hull 11 til 15. En dobbeltbogey på nest siste hull ødela noe, men svensken er på delt 12.-plass.

McIlroy endte på 72 slag.

På det ellevte hullet fikk Hovland trøbbel. Utslaget gikk i den tjukke roughen, og innslaget havnet også ute i tjukkgresset. Dermed klarte han ikke å ta seg inn på greenen på tre slag. Hans dyktighet gjorde at det ikke ble verre enn bogey etter vanskelighetene.

Hovland har hatt et par uker fri etter at han gikk til topps i PGA-tourmesterskapet og sikret seg nærmere 190 millioner kroner i premiepenger.

(©NTB)