Menu
Pål Golberg. Foto: Terje Pedersen / NTB

Golberg tok VM-gullet på femmila foran Klæbo

Pål Golberg var sterkest på oppløpet og spurtet inn til VM-gull på femmila i Planica-VM. Johannes Høsflot Klæbo tok sølvet.

Av NTB | 04.03.2023 14:15:37

Sport: Golberg var overlegen på oppløpet og spurtet inn til seier foran Klæbo. William Poromaa ble nummer tre.

– Han kan vinne sprintrenn med den spurten der, sa en rørt landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK etter rennet.

– Det er helt rått. Det er fantastisk godt løst. Det er stort. Det betyr vanvittig mye. Det sitter folk på hotellet som kunne stilt til start. Det blir mye følelser av det, fortsatte han

Det var 34 løpere som var i tetgruppe etter to gjennomførte runder, men flere løpere måtte etter hvert gi slipp. Emil Iversen var en av dem som begynte å slite med tempoet og mistet tetgruppa på den fjerde runden.

Eter 32,7 kilometer var frontgruppa krympet ned til 11 løpere. Fire av dem var norske, mens medaljekonkurrentene Iivo Niskanen og Porommaa også hang fint med.

Med to runder igjen valgte samtlige i frontgruppa å gjøre skibytte. Det var Calle Halfvarsson som gikk ut først med nye ski. Jens Burman krasjet i Niskanen rett før han skulle inn for å bytte ski.

– Skal de slå Klæbo bør de gjøre det nå eller i den neste bakken, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland da det gjensto ti kilometer.

Med tre kilometer igjen satte Niskanen opp farten, men de norske holdt følge.

Emil Iversen var regjerende mester på distansen fra Oberstdorf-VM i 2021. Johannes Høsflot Klæbo var først over målstreken, men ble disket som følge av en kollisjon med Aleksandr Bolsjunov på oppløpet som medførte at russeren brakk staven.

(©NTB)

Flere nyheter: