Menu
Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) under 1. mai-markering på Youngstorget i Oslo mandag. Foto: Javad Parsa / NTB

Godt oppmøte i hovedstadens 1. mai-tog tross sludd og regn

Kjølig og vått vær preget store deler av Norge på 1. mai. I Oslo var det likevel mange som tok turen til Youngstorget.

Av NTB | 01.05.2023 14:24:17

Krig og konflikter: Der fikk de blant annet se de ledende rødgrønne politikerne i hovedstaden holde sine appeller.

– Det er i tider som disse vi blir minnet om styrken i det å stå sammen. Vi mennesker finner trygghet i fellesskap, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Han legger til at det foreløpig har vært mindre utfordringer i Norge og Oslo enn en rekke andre steder, og at man ikke har sett folk gå ut i gatene på samme måte som i flere europeiske hovedsteder.

Johansens tale var også et oppspark til kommunevalgkampen, og han tegnet et klart bilde av hvordan han mener de offentlige tjenestene bør organiseres.

– Høyresidens løsninger, løser ikke de utfordringene vi nå står foran. Sykehjem på anbud, eldreomsorgen i konkurranse i et marked vil ikke virke, sa Johansen.

Blant årets paroler fant man temaer som strømpriser, Ukraina-krigen, iranske kvinners rettigheter, kommunale renholdere og Fosen-samenes kamp.

I en annen del av byen var en annen gammel Ap-gigant på overraskelsesbesøk. Tidligere statsminister og Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg deltok på en 1. mai-frokost for Ap-lagene på Tåsen og Korsvoll i Oslo, ikke langt unna hans norske bolig på Nordberg.

– Jeg er menig medlem, for jeg er jo sosialdemokrat i sjel og hjerte, selv om jeg ikke lenger har posisjoner, sa Stoltenberg til VG.

(©NTB)

Flere nyheter: