Menu
Sander Skotheim løp en god 100 meter. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Gnistrende lengdehopping av Skotheim og Rooth i VM-tikampen – kjempenedtur i kule

Markus Rooth og Sander Skotheim satte begge solide personlige rekorder i lengde under VM-tikampen i Budapest fredag. I kule ble det tyngre.

Av NTB | 25.08.2023 13:04:42

Sport: Tikjemperne avsluttet formiddagsøkta i kuleringen. Det var dagens tredje øvelse. Der lyktes verken Rooth eller Skotheim maks.

De to norske håpene endte på henholdsvis 13,22 og 13.35 meter. Det ga beskjedne plasseringer og var et stykke bak personlig rekord for dem begge. Rooth har 15,31, mens Skotheim har klart 14,48 som best.

Det gir Skotheim 13.-plass etter tre øvelser, mens Rooth er nummer 15.

– De første to øvelsene var fantastiske. Kule var ikke så bra, men heldigvis er det ikke så mye poeng i kule. Når man bommer så mye som jeg gjør nå, forsvinner en del poeng, men jeg får ikke gjort så mye med det, sa Rooth til NRK.

– Alt i alt en god start, oppsummerte Skotheim, som strevde med varmen.

– Det er helt forferdelig. Det er så fryktelig varmt. Heldigvis blir det kaldere i ettermiddag, sa han.

Deretter økte han til 7,62 i hopp nummer to. Det klarte ingen av konkurrentene å straffe. I siste omgang fikk han opp 7,55.

Sander Skotheim forbedret egen personlige rekord fra 7,74 til 7,80. Det sterke hoppet fikk han til i aller første omgang. Det ga annenplass i gruppen. De to siste forsøkene var døde.

Tidigere på dagen fikk både Rooth og Skotheim en fin start på tikampen i Ungarn med en solid 100 meter. Rooth stormet inn til tiden 10,84, mens Skotheim var fem hundredeler svakere.

Det ga henholdsvis sjette- og sjuendeplass i heatet. Rooth var kun tre hundredeler bak sin egen personlig rekord, mens Skotheim var rundt en tidel bak sine egen bestenotering.

Rooth ble tidligere i år U23-europamester i tikamp i finske Esbo. Han tok da gullet foran Skotheim. Samtidig satte Rooth norsk rekord med 8608 poeng.

Han slo da den gamle toppnoteringen til Skotheim på 8590 poeng fra tidligere i sesongen.

Under fjorårets EM i München ble Skotheim til slutt nummer sju. Rooth gikk glipp av mesterskapet som følge av en skade.

Langt skarpere enn i kuleringen var duoen i lengde litt tidligere på dagen. Rooth var best av samtlige i sin gruppe i det som ble en meget sterk norsk konkurranse. Han kom til VM med en personlig rekord på 7,53 meter og tangerte den allerede i første hopp.

Høyde er neste øvelse for tikjemperne i Budapest.

(©NTB)