Bodø/Glimt hadde mye å juble for i Bodø torsdag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimt videre i Europa etter målshow

Bodø/Glimt trøblet før pause, men vant til slutt 5-2 over Lugano hjemme på Aspmyra. Det sikret laget mer spill i conferenceligaen.

Av NTB | 30.11.2023 20:59:55

Sport: Amahl Pellegrino (to mål), Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg og Oscar Forsmo Kapskarmo sørget for torsdagens seier.

– Det svingte mye fram og tilbake. Jeg syns ikke vi gjør noen fantastisk kamp, men vi sitter igjen med 5-2. Vi får si oss fornøyde, sa Berg til Viaplay etter kampslutt.

Glimt fikk en trå start på gruppespillet med uavgjort mot Lugano i Sveits og tap hjemme mot Brugge. Deretter slo de gulkledde kraftig tilbake med to strake trepoengere mot tyrkiske Besiktas, hvor den seneste av dem var en imponerende 2-1-seier i Istanbul.

Med sin tredje strake seier er Glimt klar for cupspillet. Sist sesong røk de ut i første utslagsrunde mot polske Lech Poznan, mens det ble kvartfinale året før.

Også Ronny Deilas Brugge er videre i conferenceligaen. Belgierne knuste Besiktas 5-0 i Istanbul torsdag.

Før den tid skal Eliteseriens seriemestere avslutte ligasesongen hjemme mot Sarpsborg søndag. Molde venter i cupfinalen lørdagen etter.

Lugano var farlig frampå ved flere anledninger i førsteomgangen torsdag, men Pellegrino sørget for at det var hjemmelaget som tok føringen i kampen da han satte inn 1-0 fem minutter før hvilen.

Brice Wembangomo snappet opp ballen og fant Pellegrino med et innlegg. Sistnevnte dempet ballen før han bredsidet inn scoringen.

Sju minutter etter hvilen doblet Sondre Brunstad Fet ledelsen for hjemmelaget. En svak Lugano-klarering endte i beina til Patrick Berg som serverte Fet. Midtbanemannen klinket til og sendte ballen via en motspiller og i mål.

I det 65. minutt var rollene reversert. Fet serverte Berg som satte ballen i mål via en motspiller til 3-0.

Zan Celar reduserte like etterpå, før Pellegrino sendte gultrøyene tilbake i en tremålsledelse tolv minutter før slutt. Albert Grønbæk serverte Pellegrino som trillet inn kampens fjerde.

Fire minutter før slutt reduserte Boris Babic for Lugano, før Kapskarmo nikket inn 5-2 like etterpå.

I den avsluttende runden venter Brugge på bortebane til kampen om førsteplassen i gruppen. Med tomålsseier vil Glimt gå av med gruppeseieren og gå rett videre til åttedelsfinalen. Andreplassen må ut i en innledende utslagsfase.

– Det er mye slurv, og presset vårt er heller ikke noe å rope hurra for. Vi er ikke helt der vi har lyst til å være, og vi har mye å gå på, sa målscoreren til Viaplay i pausen.