Ulrik Saltnes (i midten) jubler etter å ha sendt Bodø/Glimt til NM-kvartfinale. Gultrøyene slo Tromsø 3-2 etter et vilt overtidsdrama. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimt til NM-kvartfinale etter vilt overtidsdrama: – Vi fikk jackpot

Bodø/Glimts cupliv levde svært farlig, men to scoringer langt ut i tilleggstiden ga 3-2 over Tromsø. Ulrik Saltnes ble matchvinner i skadecomebacket.

Av NTB | 28.06.2023 21:58:56

Sport: Han banket inn vinnermålet seks minutter på overtid. Det kom i Saltnes’ første tellende Glimt-kamp siden november i fjor.

Et par minutter før stanget Odin Bjørtuft inn 2-2 på en strålende ball fra Amahl Pellegrino. Glimts mektige sluttspurt kom like etter at Tromsø hadde fått El Hadji Diouf utvist for to gule kort.

Etter kampen innrømmet Glimt-trener Kjetil Knutsen at laget hans hadde flaks.

– Vi traff på nesten alt, og vi fikk jackpot. At Saltnes skulle avgjøre, var skrevet i stjernene, sa Knutsen til TV 2.

Men historien tilsier at det er svært vrient å få med seg noe fra Aspmyra. TIL hadde cupkvartfinalen i siktet, men bare for å se alt glippe.

Glimt startet opphentingen da Nino Zugelj banket til fra seks-sju meter. Ballen føk opp i nettaket, og et kvarter senere var lagene like langt.

– Det er en soleklar feil, og det var flere offsideavgjørelser i andre omgang som var feil. Det er dårlig dømt. Vi har samme vinkel som dem, og at det går an å gjøre så store feil … Det er to ganger at de nekter oss alene med keeper. Jeg skal ikke si for mye om dommerne, men jeg synes definitivt at de skulle ha løst ting bedre mot slutten, sa TIL-trener Gaute Helstrup til NRK.

Oppgjøret var mellom Eliteseriens to beste lag. Glimt topper tabellen klart foran Tromsø, og i cupen bød de på underholdning og drama.

Lenge lå mye til rette for borteseier i «slaget om Nord-Norge». Jens Hjertø-Dahl headet Tromsø helt umarkert i føringen etter en snau omgang, og 2-0 kom ved Vegard Erlien i det 69. minutt. En svært vakker avslutning med utoverskru doblet ledelsen.

Noen minutter tidligere kunne Mai Traoré ha gitt Tromsø 3-1 alene med keeper, men ble feilaktig vinket for offside. TV-bildene viste at han var på egen banehalvdel da ballen ble spilt.