Tobias Gulliksen scoret mot gamle lagkamerater i Strømsgodset. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimt på tabelltopp da Gulliksen scoret mot gamleklubben: – En spesiell kamp

Bodø/Glimt utnyttet Vikings blemme og overtok lederrollen i Eliteserien etter 2-0 hjemme mot Strømsgodset søndag.

Av NTB | 01.10.2023 21:23:07

Sport: Glimt-seieren kom etter scoringer av Tobias Gulliksen og Ulrik Saltnes. Gulliksen gjorde overgang fra Godset til Glimt i august og satte søndag inn sitt tredje seriemål denne sesongen.

– Det var en spesiell kamp. Det er folk jeg har sett siden jeg var veldig liten, og gutter jeg har spilt med siden jeg var 12-13 år. Det er rart å møte dem i en annen drakt. Siden jeg trakk det lengste strået, skal jeg invitere dem hjem til meg i kveld, sa Gulliksen til TV 2.

Han viste stor glede over scoringen, og det angret han på i etterkant.

– Jeg glemte helt at det var Godset da jeg først scoret der. Beklager for at jeg feiret, sa han i pauseintervjuet.

Triumfen sendte de Bodø/Glimt til tabelltopp etter at Viking tapte 0-4 for Molde på bortebane et par timer i forveien.

Glimt hadde lenge et solid grep på førsteplassen i Eliteserien, men en svak rekke førte til at både Viking og Tromsø tok seg inn i gullkampen.

Nå har Bodø-laget alt i egne hender med sju kamper igjen av årets eliteseriesesong. De har ett poeng ned til Viking og fire til Tromsø. Glimt vant Eliteserien i 2020 og 2021, men måtte i fjor se Molde ta en overlegen seier.

– Vi skal bare kose oss i høst. Vi har satt oss i en posisjon som alle klubber kan drømme om. Hvis vi presterer godt, har vi en god mulighet til å vinne serien, sa Saltnes til TV 2.

Drammensklubben har levert varierende resultater, men kom til søndagens møte med en sterk 1-1-kamp mot Molde i bagasjen.

På Aspmyra slet de med å skape de største sjansene mot et solid hjemmelag.

Førstkommende torsdag får Glimt besøk av Brugge i conferenceligaens puljespill. Deretter venter Molde, mens Godset møter Haugesund borte.

Allerede etter ett minutt sendte tidligere Godset-spiller Gulliksen vertene i ledelsen. Han dukket opp på bakerste stolpe og styrte ballen i mål på pasning fra Amahl Pellegrino. Gulliksen var en svært viktig spiller for drammenserne før han i sommer ble solgt til Glimt.

Glimt fortsatte å styre kampen, og etter en times spill lå ballen i mål igjen. Saltnes’ skudd fra rundt 18 meter gikk rett på Godset-keeper Viljar Myhra, men sisteskansen glapp ballen mellom hendene og måtte se den gå mål.

Fram til da hadde Myhra levert flere sterke redninger for å holde gjestene inne i kampen. Med sju minutter igjen fikk Logi Tómasson en kjempesjanse til å redusere, men avslutningen gikk like utenfor.

Seieren kom likevel ikke uten bismak. I annen omgang fikk toppscorer Amahl Pellegrino sitt fjerde gule kort for året for en takling, og dermed må han stå over storkampen mot Molde neste runde. Han var tydelig frustrert i etterkant.

Godset er en middelhavsfarer denne sesongen. De ligger på tiendeplass med åtte seirer, tre uavgjort og tolv tap.

Glimt måtte klare seg forsvarsspillerne Brice Wembangomo og Fredrik Bjørkan i søndagens kamp.