Menu
Trener Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling mot ett familiemedlem Foto: Geir Olsen / NTB

Gjert Ingebrigtsen tiltalt for mishandling i nære relasjoner: – Uenig, sier advokaten

Friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for ett tilfelle av mishandling mot et familiemedlem. Ingebrigtsen er uenig i tiltalen, opplyser advokaten.

Av NTB | 29.04.2024 11:07:09

Sport: Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner, mot én av de fornærmede i saken.

– Den tidligere omtalte siktelsen for kroppskrenkelse er nå en del av tiltalen som gjelder mishandling i nære relasjoner, sier politiinspektør Terese Braut Våge.

De resterende sakene politiet har etterforsket er henlagt. Sakene mot fem av de fornærmede er henlagt på bevisets stilling, og én av sakene er henlagt på foreldelse. Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen, som representerer fire av barna, sier til NRK at minst en av henleggelsene vil bli påklaget

Politiinspektør Våge opplyser at alle etterforskningsskrittene var gjennomført før påske, men at det kom inn anmodninger om ytterligere etterforskning.

– I siste del av etterforskningen har vi gjennomført flere avhør av personer vi ikke tidligere har avhørt, for å belyse sakene på en best mulig måte, sier politiinspektøren.

«Vi ønsker ikke å forhåndsprosedere saken i offentligheten. Saken er naturligvis en belastning for alle berørte, og det bes derfor om at familien nå får ro. Vi vil komme tilbake til saken i retten, der den hører hjemme», skriver Elden.

Tiltalen kommer etter at politiet i fjor høst startet etterforskning etter at tre av Gjert Ingebrigtsens sønner – Henrik, Filip og Jakob – i en VG-kronikk anklaget faren for mishandling da de var barn.

– På bakgrunn av de opplysningene som kom fram gjennom mediene i går, er det naturlig for politiet å undersøke om det er rimelig grunn til å igangsette etterforskning,» sa politiinspektør Terese Braut Våge dagen etter VG-kronikken i oktober 2023.

Gjert Ingebrigtsen har hele tiden avvist å ha øvd vold mot sine barn.

Politiet opplyste i november 2023 at alle barna til Gjert Ingebrigtsen hadde fått status som fornærmet i saken.

Ingebrigtsens advokat John Christian Elden opplyste at siktelsen baserte seg på én episode som skjedde for «flere år siden». Elden viste da til ett tilfelle hvor Ingebrigtsen skal ha slått et håndkle etter én fornærmet.

Det skal ifølge VG være dette forholdet som ligger til grunn for tiltalen.

Ingebrigtsens advokat John Christian Elden skriver i en melding til NTB at Ingebrigtsen er «uenig i fremstillingen av hendelsene som tiltalen er basert på».

Seks dager senere opplyste politiet at det var opprettet straffesak, etter å ha gjort «innledende undersøkelser».

(©NTB)

Flere nyheter: