Menu
Nødetatene rykket ut til Bøler etter en melding om en gutt som følte seg uvel etter å ha fått noe flytende på armen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Giftsiktet tenåring erkjenner ikke straffskyld

Tenåringen som er siktet for å ha fremstilt gift i en leilighet på Bøler torsdag, erkjenner ikke straffskyld. Han har sagt til politiet at han ikke mente å skade noen.

Av NTB | 09.06.2023 18:38:45

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet vil varetektsfengsle gutten, som er siktet for allmennfarlig forgiftning, i to uker med brev- og besøkskontroll.

– Begrunnelsen er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Børge Enoksen til NTB i forbindelse med fengslingsmøtet i Oslo tingrett fredag ettermiddag.

Møtet holdes for lukkede dører.

Torsdag ettermiddag sperret politiet av et stort område på Bøler etter at gutten i tenårene varslet nødetatene om at hadde kommet i kontakt med et giftig stoff.

Det er ikke kjent hva slags stoff det er snakk om, og politiet har ikke ønsket å si noe om det.

– Vi tar utgangspunkt i forklaringen han har gitt om at det her ikke er ment for å skade andre. Men det stoffet her er såpass farlig at vi ønsker å ha litt tid for å undersøke om forklaringen stemmer, sier Enoksen.

Han opplyser at gutten ikke erkjenner straffskyld etter stiftelsen.

Hva han har forklart om motivet, ønsker ikke Enoksen å kommentere.

– Han har gitt en forklaring om det, og så ønsker vi å etterforske videre for å se om den kan verifiseres eller ikke, sier politiadvokaten.

Enoksen opplyser at gutten bodde sammen med sine foresatte, og at de foresatte har status som vitner.

Gutten i tenårene er foreløpig siktet for befatning med et giftig stoff som kan medføre fare for allmennheten.

Det var klokken 16.09 torsdag at politiet fikk melding via AMK om at en gutt hadde følt seg uvel etter å ha fått et flytende stoff på armen.

Den siktede gutten er ikke kjent for verken politi eller rettsvesen fra før.

Enoksen sier at selv om politiet har begjært gutten varefengslet med brev- og besøksforbud, legger de forklaringen hans til grunn.

Politiet tror gutten har produsert det farlige giftstoffet på egen hånd.

Flere nyheter: