Menu
Pressen har stilt seg opp utenfor domstolen i Fulton fylke i Atlanta mandag. Statsadvokaten ventes denne uka å be en storjury om å ta ut tiltale mot en rekke personer i forbindelse med forsøkene på å omgjøre valgresultatet i 2020. Foto: Brynn Anderson / AP / NTB

Georgia-domstol publiserte dokument om mulig Trump-tiltale

Domstolen i Fulton fylke publiserte på sin nettside et dokument som lot til å avsløre at Donald Trump tiltales i Georgia. Dokumentet forsvant etter kort tid.

Av NTB | 14.08.2023 19:54:41

Politikk: Det melder nyhetsbyrået Reuters, som så dokumentet mandag før det ble avpublisert uten forklaring. Dokumentet var datert 14. august, hadde tittelen Trump og oppga at saken var «åpen».

Det er uklart hvorfor dokumentet ikke lenger er tilgjengelig.

– Reuters-rapporten om at disse tiltalepunktene er reist, er unøyaktig. Utover det kan vi ikke kommentere, sier en talsperson for påtalemyndighetens kontor i Fulton fylke.

Statsadvokat Fani Wallis i Fulton fylke har etterforsket Trumps mulige innblanding i presidentvalget i Georgia i lang tid. Willis ventes denne uka å be en storjury om å ta ut tiltale mot en rekke personer i forbindelse med forsøkene på å omgjøre valgresultatet i 2020.

Reuters har ikke lyktes å få verken Trump eller representanter for fylkesadministrasjonen til å kommentere saken.

Det to sider lange dokumentet lister opp flere tiltalepunkter som gjelder brudd på Georgias Rico-lov og sammensvergelse for å begå forfalskning.

Dersom Trump blir tiltalt i Georgia, blir det den fjerde tiltalen mot ham på under fem måneder, og den andre tiltalen som gjelder forsøket på å få omgjort Joe Bidens valgseier.

Etterforskningen i Georgia ble utløst av et opptak av en telefonsamtale til statens valgansvarlige Brad Raffensperger der Trump ba ham «finne» det antall stemmer han trengte for å vinne.

Flere nyheter: