Menu
Ottar Eide er ferdig i Norges Ishockeyforbund. Foto: Terje Pedersen / NTB

Generalsekretæren i Norges Ishockeyforbund er sparket

Generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund forlater sin jobb som følge av manglende tillit. Forbundet er rammet av en økonomisk krise.

Av NTB | 25.08.2023 09:34:44

Økonomi og næringsliv: Hockeypresident Tage Pettersen bekrefter beslutningen overfor TV 2.

– Jeg har informert ansatte og nøkkelpersoner internt etter møtet. Konklusjonen er ikke overraskende at styret ikke har nødvendig tillit til Ottar Eide. sier Pettersen til kanalen.

Forbundet opplyste nylig at landslagsaktiviteten på nær alle nivåer settes på pause som følge av et underskudd på ni millioner kroner i 2022.

– Grunnen til at vi gjør dette er at vi skal gå inn i 2024 med positiv egenkapital. Det er derfor vi gjør grepene, slik at vi ikke bruker penger vi ikke har, sa generalsekretær Eide til NTB tidligere denne uken.

Han var samtidig tydelig på at det ikke var grunn til bekymring med tanke på framtiden.

Forbundet har samtidig fjernet fem årsverk i administrasjonen som følge av kuttene.

– Dette er dramatisk for de landslagene det gjelder. Det er planlagt aktivitet som vi hadde forhåpninger om å få gjennomført, så det er trist, sa Salsten om at landslagsaktiviteten pauses.

Onsdag kalte hockeypresident Tage Pettersen inn til et ekstraordinært styremøte. Målet skal ha vært å forsøke å redde landslagsaktiviteten ut året. Samtidig var han tydelig på at generalsekretær Eides jobb skulle diskuteres.

På spørsmål fra TV 2 om det var realistisk at generalsekretæren ble sittende i jobben etter torsdagens møte, svarte presidenten:

– Det kan jeg svare deg på etter styremøtene.

NTB har forsøkt å komme i kontakt med både ishockeypresident Tage Pettersen og generalsekretær Eide, men ingen av dem har besvart våre henvendelser.

Sportssjef Petter Salsten har overfor NTB uttrykt bekymring rundt hvilke konsekvenser den økonomiske smellen vil få for den sportslige satsingen.

Kvinnelandslaget oppholder seg i øyeblikket i Kina, der det spilles VM. Kuttene som er vedtatt påvirker ikke Norges deltakelse der.

(©NTB)

Flere nyheter: