Menu
Coco Gauff tok seg videre i Australian Open med seier over Emma Raducanu. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB

Gauff best i talentduellen – slo Raducanu i Australian Open

Stjerneskuddet Cori «Coco» Gauff (18) slo det britiske tennistalentet Emma Raducanu (20) 2-0 i sett og tok seg videre til tredje runde av Australian Open.

Av NTB | 18.01.2023 11:05:51

Sport: Amerikanske Gauff har virkelig fått det til å svinge i det siste året. Det 18 år gamle stortalentet spilte i fjor finale både i single og double i Roland-Garros, men tapte begge. Singletapet kom for verdensener Iga Swiatek. Gauff er 7.-seedet i Australia.

Onsdag sikret hun avansement til tredje runde av årets første Grand Slam-turnering med seier 6-3, 7-6 (7-4) over Raducanu. Tilskuerne hadde strømmet til for å følge oppgjøret mellom supertalentene og det var nærmest fullt på Rod Laver arena i Melbourne onsdag kveld lokal tid.

Etter å ha blitt brutt i første sett hadde Raducanu flere muligheter til å bryte tilbake, men hun slet med å avgjøre poengene. Dermed tapte hun 3-6.

I annet sett brøt Gauff igjen tidlig, men denne gang brøt Raducanu tilbake til 4-4. Settet gikk deretter til tiebreak, der Gauff vant 7-4.

20 år gamle Raducanu har slitt etter at hun tok en sensasjonell seier i US Open i 2021. Siden den gang har karrieren vært sterkt preget av skader. I 2022 var hun tvunget til å trekke seg fra kamper fire ganger.

Hun måtte bryte oppvarmingsturneringen i New Zealand med en ankelskade, men var på plass i Melbourne. Der endte turneringen etter to runder.

Swiatek tok seg også videre onsdag ved å slå colombianske Camila Osorio 6-2, 6-3.

(©NTB)

Flere nyheter: