Menu
SLUTT PÅ BOMPENGENE: Det blir stans i innkrevingen av bompenger når Haugalandspakken avsluttes i juni i år. Her med ordfører i Haugesund Arne-Christian Mohn (Ap) i Haugesund. Skjermbilde fra videointervju hos Radio Haugaland.

Nei til innkreving av bompenger

Det er slutt med innkreving av bompenger i Haugalandspakken fra i sommer. Ordfører i Haugesund, Arne-Christian Mohn (Ap) og hans koalisjon sier nei til å fortsette innkrevingen.

Av Egil M Solberg | 08.01.2023 11:28:59

Haugalandspakken: Ordfører i Karmøy, Jarle Nilsen (Ap), er blant flere som har tatt til orde for å fortsette innkrevingen. Argumentasjonen er at man går glipp av store inntekter ved å la være, når man uansett er enige om at nye prosjekt også skal finansieres med bompenger.

LES OGSÅ: Vil forlenge Haugalandspakken

Ordfører Arne-Christian Mohn (Ap) i Haugesund vil ha stans i innkrevingen av bompenger frem til 2025, når innkrevingen av den nye Bypakken starter. Årsaken er høye strømpriser og høyere kostnader for folk.

– Vi stanser innkrevingen nå. Vi jobber også for at taksten ikke skal gå opp i forhold til i dag – når innkreving til Bypakken starter i 2025. Det blir en indeksregulering og innkreving i begge rettinger, men ellers skal vi jobbe for å beholde dagens prisnivå, forklarer ordføreren.

Bompengehistorie (Wikipedia)

Bompengeinnkreving i den såkalte Haugalandspakken startet 1. juli 2008. Det var stor lokal motstand mot Haugalandspakken. Ca. 30 000 Haugalendinger protesterte mot planene om å finansiere prosjektene med bompenger. Kommunestyret i Karmøy sa først nei, men ombestemte seg senere.

Nå er det i Karmøy politikerne vil ha bompenger, mens de sier nei i Haugesund.

Ordføreren i Haugesund har i flere år nå, jobbet for å få iverksatt planene med bygging av ny bro til Risøy i Haugesund. Dette prosjektet lå også inne som prioritet da Haugalandspakken starter innkreving i 2008. Den tidligere administrasjonen tok dette prosjektet ut av Haugalandspakken.

– Vi kan ikke ha tungtransporten til Aibel gjennom gågata og sentrum lenger, sier Mohn.

LES OGSÅ: Plan for ny bru til Risøy er klar

Se intervjuet på Radio Haugaland TV:

Flere nyheter: