Menu
Ruben Gabrielsen mener Jonas Grønner bommer i sin kritikk av Branns 17. mai-feiring. Foto: Alf Simensen / NTB

Gabrielsen med stikk til bergenspressen før cupfinalen: – Jeg skal gå i to tog

LSK-stopper Ruben Gabrielsen forstår lite av hysteriet deler av bergenspressen har laget rundt at Brann-spillerne skal gå i 17.-maitog tre dager før NM-finalen.

Av NTB | 16.05.2023 07:34:25

Sport: – Dette er helt uaktuelt. Dette kan ikke skje. De kan ikke vandre rundt timevis i finsko med 16.-maikampen i beina – tre dager før en cupfinale! Her må noen gå i seg selv. Dette er ikke toppidrett verdig, sa Bergensavisens ekspert Jonas Grønner i helgen.

Brann-spillerne har noen travle dager foran seg. Først er det 16.-maikamp hjemme mot Stabæk, og dagen etter skal det gås i tog for å feire grunnlovsdagen. Lørdag venter Lillestrøm i cupfinalen på Ullevaal stadion.

Gabrielsen mener det er uproblematisk å feire nasjonaldagen i tog.

– Hvor langt er det toget? Du kan si til Grønner at jeg skal gå i to tog, jeg. Jeg skal gå i barnetog med barna mine og ha det veldig fint der, og så skal jeg gå i Lillestrøm og hilse på folk, ta vare på familien min og kose meg, sier Gabrielsen oppgitt til NTB etter å ha blitt konfrontert med Grønners uttalelser.

– Fotball er ikke bare fysisk, det er også mentalt. Jeg tror ikke at hvis du får en fin 17. mai, så tar du med deg det inn i en cupfinale. Det er ingen som har stått med tunge bein i en cupfinale. Hvis du sier det, så har du bommet.

– Jeg skal gå i 17.-maitog, sier spissen til NTB.

– Nei, det er ikke noe problem i det hele tatt. Det er akkurat hva du gjør det til selv. Et 17.-maitog er ikke den verste belastningen for kroppen, tror jeg. Nå har jeg og Ruben unger, så vi kommer til å være med dem i toget. Den er klink.

– Vi har vanligvis en times ventetid i sentrum før de begynner å gå. Nå tilpasser vi slik at vi kommer cirka når toget begynner å gå. De kommer til å gå gjennom løypa, før de blir busset opp igjen, sier Branns daglig leder Christian Kalvenes til TV 2.

– De kommer ikke til å gå i trange dressko i timevis nede i byen. Vi legger til rette for at spillerne skal være en del av 17.-maifeiringen og feire grunnlovsdagen som alle andre. Vi tror det er kjempeviktig for byen og klubben vår, fortsetter Kalvenes.

Gabrielsen får støtte av lagkamerat Thomas Lehne Olsen, som også skal feire nasjonaldagen i tog med sine barn.

Brann har gjort endringer på årets 17.-maifeiring for å tilpasse den oppladningen til lørdagens cupfinale best mulig. Spillerne vil bli kjørt med buss ned til området de skal gå fra.

(©NTB)