Menu
De sju utenriksministrene og en representant for EUs utenrikstjeneste er samlet i Japan, der de blant annet diskuterer trusler mot den internasjonale ordenen basert på folkeretten. Foto: Franck Robichon / AP / NTB

G7 advarer mot voldsbruk for å endre verdensordenen

G7-landene sier at de vil avvise alle forsøk på å endre verdensordenen ved hjelp av vold. Uttalelsen tolkes som en beskjed til både Russland og Kina.

Av NTB | 17.04.2023 07:44:10

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi vil bestemt avvise ethvert unilateralt forsøk på å endre status quo med makt, sa Japans utenriksminister Yoshimasa Hayashi da han og de andre utenriksministrene i G7 møttes for og diskutere situasjonen i Stillehavsregionen mandag.

– Vi vil vise verden at G7 er fast bestemt på å opprettholde den internasjonale ordenen basert på folkeretten, føyde han til.

Utenriksministrene er samlet i den japanske feriebyen Karuizawa, i forkant av at G7 skal holde toppmøte i Hiroshima i mai.

G7 består av USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia, samt Japan, som for tiden har presidentskapet i gruppen.

(©NTB)

Flere nyheter: