Menu
Norges G19-trener Luis Pimenta tok tirsdag ut troppen til sommerens EM. Han tar blant andre med seg Rasmus Holten (t.v.). Foto: Javad Parsa / NTB

G19-troppen klar – har mål om EM-semifinale

G19-landslagssjef Luis Pimenta tok tirsdag ut de 21 spillerne som skal representere Norge i EM i Nord-Irland. Han håper minst å gjenta suksessen fra i fjor.

Av NTB | 02.07.2024 11:03:09

Sport: Da tok Norge seg til en historisk semifinale i EM for G19-lag. I årets mesterskap er målet det samme, ikke minst fordi en semifinaleplass vil gi billett til U20-VM i Chile neste år.

– Vi har en VM-plass å vinne. Så målet da vi startet, var å komme oss til EM og kjempe om en VM-plass. Og nå er målet å komme til en semifinale, som både gir oss VM-plass, men også en mulighet til å komme oss til finalen, sa landslagssjef Pimenta da han presenterte troppen.

Han har med seg kaptein Rasmus Holten og tre andre spillere som var med i tilsvarende EM i fjor. Deres rutine kan bli viktig.

– De kjenner hele sirkuset rundt det. Det er en viktig erfaring. Og de kan hjelpe de nye eller de som kanskje ikke har hatt sin beste trening eller kamp. Vi har gode ledere, og Rasmus er en fantastisk kaptein, sier Pimenta til NTB.

– Fire er ganske mange å ha med videre i Norges beste G19-lag noensinne. Vi skal ikke være redd for noen. Vi er med (i EM) fordi vi fortjener det. Og jeg tror Italia frykter oss litt også, istemte Mjøndalen-stopper Holten med henvisning til EM-åpningskampen mot italienerne 15. juli.

– Det blir en kamp med to veldig gode lag og en fantastisk ramme. Og vi er litt heldige som møtes i første kamp, for det tar bort presset på lagene. Ingen er helt nødt til å vinne, samtidig som det vil være fantastisk å gjøre det, sier Pimenta.

Han må klare seg uten den talentfulle Rosenborg-duoen Sverre Nypan og Jesper Reitan-Sunde i mesterskapet. De fikk ikke fri av klubben sin. Men Pimenta er meget fornøyd med troppen han regjerer over.

– Vi er heldige som har spillere i hvert ledd med forskjellige karakteristikker. Det gir oss en taktisk fleksibilitet som er nyttig og viktig. For de tre motstanderne i gruppa er veldig forskjellige. Det er en veldig balansert tropp som har vært veldig sterk defensivt, men også det beste angrepet i Europa.

Pimentas mannskap kvalifiserte seg som en av sju puljevinnere i den avgjørende eliterunden. Som vertsnasjon er Nord-Irland det åttende deltakerlaget.

– Vi ønsker å komme til VM. Vi har snakket om det fra starten av. Vi er offensive i tankegangen og har alltid et mål om å gjøre det beste noensinne. Og i fjor var vi i semifinale, sier Pimenta.

Den andre EM-gruppen består av Danmark, Frankrike, Spania og Tyrkia. De to beste i hver pulje går til semifinale.

Backer: Vetle Auklend (Viking), Håkon Røsten (Rosenborg), Rasmus Holten (Mjøndalen), Simen Vatne Haram (Aalesund), Aleksander Hammer Kjelsen (Vålerenga), Aleksander Andresen (Stabæk), Casper Glenna Andersen (Odd), Filip Loftesnes-Bjune (Sandefjord).

Midtbanespillere: Sondre Granaas (Molde), Eivind Helland (Brann), Travis Hernes (Newcastle), Mats Pedersen (Mjøndalen), Daniel Braut (Sandnes Ulf).

Spisser: Edvin Austbø (Viking), Sindre Walle Egeli (Nordsjælland), Benjamin Thoresen Faraas (Brugge), Bork Bang-Kittilsen (Odd), Sander Hestetun Kilen (Aalesund).

Den første kampen blir en skikkelig toppkamp, mener Pimenta. Italia er regjerende mester, og bare de, Norge og Spania har tatt seg til G19-EM to år på rad.

Foruten Italia skal Norge opp mot Ukraina og vertsnasjon Nord-Irland i sommerens EM-sluttspill. Kampene spilles i Belfast og Larne.

Målvakter: Sander Østraat (HamKam), Martin Børsheim (Brann), Magnus Brøndbo (Bodø/Glimt).

(©NTB)