Sverre Nypan scoret da G19-landslaget tok et viktig poeng i kampen om EM-sluttspillplass. Foto: Christoffer Andersen / NTB

G19-landslaget har overtaket i EM-kvalifiseringen

Seieren glapp for Norges G19-landslag rett før slutt, men laget fikk hjelp på overtid i senkampen og har overtaket i kampen om EM-billett.

Av NTB | 23.03.2024 21:23:05

Sport: Norge lå under til pause mot Bosnia-Hercegovina, men vendte til ledelse med to raske scoringer av Sverre Nypan og Sindre Walle Egeli etter vel timen spilt i Skien.

Ledelsen så ut til å holde helt inn, men i siste ordinære minutt utlignet Muhamed Bejdic.

Norge slo Montenegro 2-1 i sin første kamp og ville i alle tilfelle ha sin skjebne i egne hender i siste kamp mot Israel tirsdag. Noen timer etter Norges kamp så Israel ut til å få 0-0 mot Montenegro, og i så fall ville israelerne takket være målforskjellen bli EM-klar med uavgjort mot Norge.

Seks minutter på overtid scoret Vasilije Adzic kampens eneste mål for Montenegro, som dermed meldte seg på for fullt i kampen om EM-billett.

Norge ender foran Israel med uavgjort tirsdag, men må vinne for å være sikker på at Montenegro ikke går forbi.

Norges G17-landslag spiller også om EM-billett. Lørdag ble det 2-2 mot turneringsvert Østerrike etter at Norge scoret i kampens første og siste minutt ved henholdsvis Sean Nilsen-Modebe og Jonathan Vonheim Norbye.

Spania, som slo Norge 3-0 i åpningskampen, knuste lørdag Slovenia 5-0. Norge kan fortsatt ta seg videre som toer med klar seier over Slovenia og klart Østerrike-tap for Spania.