Menu
Fylkesvei 2426 er stengt på ubestemt tid etter at store mengder jordmasse raste ut under styrtregnet 25. juli. Foto: Johan Nøkleholm / Innlandet fylkeskommune / NTB

Fylkesvei ved Dokka er delt i to av jordskred

Fylkesvei 2426 Sandmovegen ved Dokka i Innlandet er stengt på ubestemt tid etter at store mengder jordmasse raste ut under styrtregnet 25. juli.

Av NTB | 28.07.2023 13:43:01

Vær: Veien har skader flere steder, og fylkeskommunen er i gang med å utbedre de mindre skadene. Området der hele veien er borte, vil det derimot ta lang tid å få reparert, skriver Innlandet fylkeskommune i en pressemelding.

– Vi må ha hjelp av geolog over helga for å vurdere terrenget der hele veibanen har rast ut. Mye jordmasse også utenfor veien har blitt ført bort av flomvannet. Vi må vite mer om stabiliteten i grunnen før vi kan begynne å utbedre veien, sier fungerende samferdselssjef Johan Nøkleholm i Innlandet fylkeskommune.

Sandmovegen er den eneste veien som fortsatt er stengt etter styrtregnet i fylket. Det vil fortsatt foregå utbedring av skader etter flom og jordskred på flere fylkesveier i Vestoppland.

(©NTB)

Flere nyheter: