Menu
– Det vil ha store konsekvenser for Trøndelag, Nordland og langs strekningen sørover om Dovrebanen ikke settes i stand for gods- og persontrafikk innen rimelig tid, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Trøndelag. Foto: Ned Alley / NTB

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) kritiserer Jernbanedirektoratet

Fylkesordfører Tore O. Sandvik i Trøndelag mener det er «svært bekymringsfullt» at Jernbanedirektoratet melder at stengingen av Dovrebanen blir langvarig.

Av NTB | 15.08.2023 11:04:22

Vær: De enorme nedbørsmengdene under uværet Hans i forrige uke har gitt omfattende skader på mange jernbanestrekninger, inkludert brokollapsen i Ringebu. Følgene for togtrafikken på Dovrebanen blir langvarige, skriver Jernbanedirektoratet på sine sider.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik i Trøndelag sier det er svært bekymringsfullt at de melder at stengningen av Dovrebanen blir langvarig. Han mener Norge må være i stand til raskt å reetablere kritisk infrastruktur.

– Det vil ha store konsekvenser for Trøndelag, Nordland og langs strekningen sørover om Dovrebanen ikke settes i stand for gods- og persontrafikk innen rimelig tid, sier Sandvik.

– Så forstår vi godt at det kan ta tid å finne permanente løsninger. Derfor må det finnes raskere midlertidige løsninger, gjerne ved hjelp av Forsvaret, sier fylkesordføreren.

Samtidig gir han honnør til Bane Nor og andre som nå gjør en stor innsats for å reparere skadene.

(©NTB)

Flere nyheter: