Menu
Remco Evenepoel og Soudal Quick-Step er hardt rammet av korona. Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP / NTB

Fullt koronautbrudd i Giro-stjernes lag – fire nye ryttere måtte bryte

Giro d'Italia-favoritten Remco Evenepoel måtte bryte rittet med koronasmitte søndag. Nå er ytterligere fire ryttere på laget havnet i samme situasjon.

Av NTB | 17.05.2023 10:44:19

Medisin og helse: Dermed er det stjernetunge Soudal Quick-Step-mannskapet nærmest utradert fra årets Giro før halve rittet er unnagjort.

Det belgiske laget opplyser om de fire siste positive koronaprøvene i sine kanaler onsdag. Jan Hirt, Josef Cerny, Louis Vervaeke og Mattia Cattaneo har alle testet positivt.

Fra før er altså superstjernen Evenepoel ute. Han hadde akkurat tatt fra Andreas Leknessund ledertrøyen da han måtte kaste inn håndkleet.

– Etter den positive prøven til Remco søndag kveld, hadde vi ytterligere to ryttere som følte seg uvel mandag, men som var negative på testing. Derfor ble det utført en PCR-test på de sju gjenværende rytterne, sier laglege Toon Cruyt.

– Resultatene viste at de fire gutta var positive. Vi vil fortsette å overvåke og gjennomføre testregimet vårt på de tre rytterne og ansatte som er igjen i rittet, legger han til.

Tirsdag måtte norske Sven Erik Bystrøm bryte Giroen etter å ha syklet med koronaviruset i kroppen i flere dager.

Onsdagens 11. etappe er 219 kilometer lang og går fra Camaiore til Tortona.

(©NTB)

Flere nyheter: