Menu
Jannik Sinner står overfor en vanskelig utfordring i Wimbledon-semifinalen mot Novak Djokovic fredag. Foto: Alberto Pezzali/ AP/ NTB.

Fryktløs Sinner før møtet med Wimbledon-spesialist Djokovic: – Avstanden opp er mindre nå

Den unge tenniskometen Jannik Sinner (21) er offensiv før han skal bryne seg på verdenstoer Novak Djokovic i semifinalen i prestisjetunge Wimbledon fredag.

Av NTB | 14.07.2023 06:33:04

Sport: Da de to møttes i kvartfinalen i samme turnering i fjor, ledet italienske Sinner 2-0 etter kampens to første sett. Djokovic kjempet seg imidlertid mesterlig tilbake, og serberen tok seg til slutt videre til semifinalen.

– Jeg har lært veldig mye fra fjorårets oppgjør og forbedret meg på mange områder. Nå har jeg blitt en topp ti-spiller, og avstanden opp til Djokovic har blitt mindre, understreker Sinner i et intervju med tyske Eurosport.

Tross hans unge alder kan Sinner skilte med å ha nådd kvartfinale i alle de fire Grand Slam-turneringene. Semifinale i Wimbledon er imidlertid foreløpig karrierebeste.

– Jeg er glad for å ha muligheten til å spille min første semifinale her. Jeg skal spille på en spesiell bane mot en spesiell spiller, fortsetter italieneren.

Djokovic har vunnet 33 strake kamper i Wimbledon-sammenheng. 36-åringen er regjerende mester i Wimbledon og har vunnet de fire siste utgavene av turneringen. Serberen jakter sin totalt åttende Wimbledon-tittel og 24. Grand Slam-triumf.

Eurosport-ekspert Mats Wilander peker særlig på én unik egenskap hos den serbiske verdenstoeren.

– Djokovic sin styrke kommer veldig til syne mot slutten av kampene, så jeg blir ikke overrasket om Sinner får en god start på kampen. Mot Djokovic blir det vanskeligere jo lenger tid det tar. Hvis motstanderen senker nivået et lite hakk, så er Novak der, påpeker svensken.

– Selv ikke en 2-0-ledelse er trygt mot eksepsjonelle Djokovic, avslutter Wilander.

(©NTB)

Flere nyheter: