Menu
Maren Mjelde har vært ute en regnværsdag før. Hun frykter ikke værmeldingene som melder om styrtregn på fotball-VMs åpningsdag torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Frykter ikke dårlig vær under VM-åpningskampen: – Likt for alle

Etter noen dager med fint vær i Auckland ventes et uværsområde med kraftig vind og mye nedbør inn over New Zealand på fotball-VMs første dag.

Av NTB | 19.07.2023 16:13:06

Sport: Det skremmer ikke Norges lagkaptein Maren Mjelde, som har opplevd en og annen regnværsdag både i fødebyen Bergen og sin nåværende hjemby London.

– Det blir likt for begge lag, sier hun.

– Banen ser veldig fin ut, og jeg tror den skal tåle en del regn. Det er bare å få på seg skruskoene og være klare for kamp.

Ifølge meteorologene vil to lavtrykksområder, ett ved Tasmania og det andre ved Salomonøyene, påvirke hverandre og utløse et tropisk styrtregn som rammer New Zealands sørlige øy først og deretter den nordlige øya der Auckland befinner seg langt mot nord.

Åpningskampen på Eden Park er utsolgt, noe som betyr 40.000 tilskuere.

Mesterskapet som sparkes i gang torsdag er det første kvinne-VM på den sørlige halvkule og dermed også det første som spilles om vinteren.

– Det er grønt her, og det føles litt som Norge, bortsett fra at det begynner å regne hvert femte minutt, sa landslagssjef Hege Riise i et intervju med New Zealand Herald.

– Det er et vakkert land, men det er fire årstider hver dag, sa Emilie Haavi.

Det varslede regnværet kan bli kraftig nok til å forårsake flom flere steder, og det er også ventet kraftig vind. Imidlertid tyder de siste varslene på at det verste uværet vil passere Auckland etter at VM-åpningskampen mellom New Zealand og Norge er ferdigspilt, og at mye av nedbøren vil falle natt til fredag.

Auckland er så langt nord at det ikke blir virkelig kaldt, men været er svært omskiftelig. Flere av de norske har kommentert det under oppholdet.

(©NTB)

Flere nyheter: