Menu
Simon Byrne i det nordirske politiet beklaget lekkasjen som gjorde at navnene til alle Nord-Irlands politibetjenter havnet på nettet. Foto: Liam McBurney / PA via AP / NTB

Frykt for at militante kan ha fått tak i politiets personopplysninger i Nord-Irland

Politiet i Nord-Irland sier de er klar over og undersøker en påstand om at militante grupper er i besittelse av ansattes personopplysninger etter en lekkasje.

Av NTB | 10.08.2023 21:54:32

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi er klar over at republikanere hevder å være i besittelse av noe av denne informasjonen. Vi har ennå ikke vært i stand til å bekrefte om dette stemmer, men vi undersøker det, sier Simon Byrne i det nordirske politiet på en pressekonferanse.

På samme pressekonferanse beklaget Byrne at personopplysningene til de ansatte hadde blitt lagt ut på nettet. Politiet i Nord-Irland blir sporadisk utsatt for angrep fra militante pro-irske republikanere, og var ofte mål under den 30 år lange konflikten på den irske øya.

Etternavn, initialer, arbeidssted og avdeling til hver eneste ansatt i det nordirske politiet, rundt 10.000 personer, ble publisert av politiet selv tirsdag. Feilen oppsto da politiet besvarte en henvendelse om innsyn, og navnelisten fulgte med.

Opplysningene lå åpent tilgjengelig på nettet i to og en halv time før de ble fjernet.

(©NTB)

Flere nyheter: