Menu
Terje Halleland og Sylvi Listhaug mener fokus på politikken gir partiet vind i seilene. FOTO: Privat

Frp kraftig fram på ny måling

Frp går fram med 4,7 prosentpoeng på Klassekampen og Nationens partimåling for september. Med det har regjeringspartiene flertall sammen med KrF.

Av NTB | 08.09.2018 08:02:12

Politikk: Frp får en oppslutning på 17,6 prosent på målingen som er utført av Norfakta på oppdrag fra Klassekampen og Nationen.

– Det er alltid kjekt med gode målinger. Jeg tror folk jamt over er fornøyd med regjeringen og arbeidet som blir gjort, sier stortingsrepresentant Terje Halleland (FrP) fra Ølensvåg.

Han tror også at folk flest ser behovet for et FrP for å ivareta verdiene som ville gått tapt med sterkere innflytelse fra Venstre og KrF.

– I Rogaland har det vært voldsom oppmerksomhet på bompenger i sørfylket, noe som har engasjert og aktivisert partiet. Vi ser lyst på valgkampen, vi er midt i nominasjon til nye kommunestyrelister, og FrP er klar til å innta ledene posisjoner i kommunene i Rogaland, sier Halleland.

Nestleder Sylvi Listhaug er også offensiv

Målingen er gjennomført 4. og 5. september, som er samme dag og dagen etter Sylvi Listhaug ble valgt som første nestleder i Frp. Listhaug mener likevel ikke at hun alene skal ha æren for oppslutningsøkningen.

– Nei, jeg tror det rett og slett handler om at vi har begynt å snakke om politikk igjen. Det siste året, særlig halvåret, har det vært lite politisk diskusjon i Norge. Jeg håper også mediene begynner å konsentrere seg om de politiske sakene, for folk flest er nå lei pratet om alt mulig annet, sier Listhaug til Klassekampen.

Arbeiderpartiet fortsetter nedturen

Arbeiderpartiet har den største nedgangen sammenlignet med augustmålingen og går ned med 3,2 prosentpoeng til 24,6 prosent.

Resultatet for de øvrige partiene er som følger: H 24,1 (-0,5), KrF 4,0 (-0,8), V 5,1 (-0,9) Sp 11,1 (-1,2), SV 7,0 (+1,2), MDG 2,1 (-0,3), Rødt 4,6 (+0,9).

1000 personer er spurt i målingen. Feilmarginen for utvalget er inntil 3,1 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: