Menu
Frode Jacobsen (Ap) er valgt inn som erstatter for Lubna Jaffery i kontrollkomiteen på Stortinget. Jaffery ble onsdag utnevnt som ny kultur- og likestillingsminister.Foto: Hanna Johre / NTB

Frode Jacobsen erstatter Jaffrey i kontrollkomiteen

Frode Jacobsen blir ny fraksjonsleder for Ap i kontroll- og konstitusjonskomiteen etter Lubna Jaffery. Anette Trettebergstuen går inn i finanskomiteen.

Av NTB | 29.06.2023 08:58:57

Politikk: Det skiver Arbeiderpartiets stortingsgruppe i en pressemelding.

Stortingsgruppa har også vedtatt at Anette Trettebergstuen går inn som medlem i finanskomiteen

Lubna Jaffery (Ap) ble onsdag utnevnt som ny kultur- og likestillingsminister. Arbeiderpartiets parlamentariske leder, Rigmor Aasrud, mener Jacobsens erfaring blir verdifull i hans nye rolle i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

– Med Frode får vi også en viktig stemme fra hovedstaden blant våre fraksjonsledere, sier Aasrud.

Frode Jacobsen ledet Oslo kommunes kontrollutvalg i 16 år, et utvalg som har tilsvarende funksjon i hovedstaden som kontroll- og konstitusjonskomiteen har på Stortinget. Han ledet også Oslo kommunes finansutvalg i seks år, og har de siste to årene vært medlem av Stortingets finanskomité.

Jacobsen er i tillegg leder av Oslo Arbeiderparti. Samtidig opplyser stortingsgruppen om at Benjamin Jakobsen fra Vestland Arbeiderparti går inn som medlem i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

(©NTB)

Flere nyheter: