Menu
Johanne Killi ble norgesmester i Big Air søndag. Foto: Claes-Tommy Herland/Norges Skiforbund

Friski: Killi og Gråberg vant NM-gull i Big Air

Friskikjørerne Johanne Killi og Vebjørn Gråberg hoppet ned til hvert sitt NM-gull i Big Air på Trysil søndag.

Av NTB | 02.04.2023 19:34:12

Sport: Killi kopierte dermed lørdagens seier i slopestyle og tok dermed to triumfer i konkurransecomebacket på norsk jord. Killi hadde ikke deltatt i NM siden 2019 før årets mesterskap på Trysil.

Med 84 poeng tok Dombås-jenta gullet foran Sigrid Husemoen (Lillehammer) og Martine Alexandra Tamburstuen.

I herrenes finale ble det kjørt tre run, hvorav de to beste poengsummene ble slått sammen. Der gikk Gråberg av med seieren etter å ha fått en poengsum på 173. Freidig-utøveren vant foran Eirik Sæterøy (170 poeng) og Tevje Skaug (Kongsberg). Skaug tok sølv i slopestyle lørdag.

Sebastian Schjerve, som tok gull i slopestyle, endte på fjerdeplass i Big Air, fattige to poeng bak Skaug.

– Det ble en nedtur for meg i slopestylekonkurransen lørdag, men det var skikkelig kult å få det til i dag. I helga har det vært fett å konkurrere mot blant andre Birk Ruud og Sebastian Schjerve. Jeg føler jeg har triksene inne for å kjempe mot begge disse, men har manglet stabiliteten i verdenscupen. Nå ser jeg fram til neste sesong hvor målet er å ta det neste steget internasjonalt, sier Gråberg.

Leo Landrø og Ingrid Gullhagen seiret i juniorklassene, men fikk begge høyest score totalt sett av alle utøverne i big air i Trysil søndag. Landrø fikk 183 poeng, mens Gullhagen fikk 85 poeng i sitt beste forsøk.

(©NTB)