Menu
Sebastian Schjerve var best i sitt heat i kvalifiseringen til lørdagens verdenscuprenn i slopestyle. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Friski: Fem norske finaleklare i slopestyle i California

Sebastian Schjerve var best og Birk Ruud tredje best i mennenes første kvalifiseringsheat til lørdagens slopestylefinale i verdenscupen friski.

Av NTB | 03.02.2023 01:17:41

Sport: Også Christian Nummedal i det andre heatet sikret finaleplass. Han tok seg videre som nummer seks av åtte i sitt heat.

Tidligere hadde Johanne Killi og Sandra Eie kvalifisert seg til kvinnenes finale i Mammoth Mountain som nummer tre og fem. Prestasjonene lover godt for finalen.

Schjerve fikk ikke full klaff i sitt første forsøk i kvalifiseringen, men det andre ble belønnet med 95,00 poeng, som var den klart høyeste poengsummen. Ruud kvalifiserte seg også i siste forsøk, som han fikk 89,60 for.

Mellom de to snek canadiske Etienne Geoffroy Gagnon seg.

Vebjørn Gråberg ble nummer 14 i heatet, Eirik Sæterøy 20 og Tormod Frostad 26. De kommer ikke til finale.

I det andre heatet fikk Christian Nummedal 84,20 poeng for sitt første forsøk. Det holdt til finale med grei margin. Andri Ragettli fra Sveits vant heatet med 92,40.

Kirsty Muir fra Storbritannia var best i kvinnenes kvalifisering med 94,40 poeng for sitt siste forsøk. Killi fikk 88,40 i sitt siste og beste forsøk. Hun hadde bare Muir og sveitsiske Sarah Höfflin foran seg.

Eie fikk 85,20 i første forsøk og endte på femteplass i kvalifiseringen.

(©NTB)

Flere nyheter: