Storhamar måtte gi tapt mot Frisk Asker på egen is onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Frisk med overtidsseier borte mot Storhamar: – Det trengte vi

Frisk Asker overrasket og slo Storhamar 2-1 borte etter forlengning i det tredje semifinaleoppgjøret i NM-sluttspillet i ishockey onsdag kveld.

Av NTB | 03.04.2024 22:23:19

Sport: Storhamar satt gjestene under et voldsomt trykk i forlegningen, men keeper Mitch Gillam sto imot. Michael Haga utnyttet muligheten og ble den store helten da han satt inn 2-1.

– Det var veldig deilig. Vi var slitne der, så det trengte vi. Nå skal vi ta seieren på fredag, sa matchvinneren til TV 2.

Gillam ble syndebukken i mandagens kamp, men leverte en strålende prestasjon onsdag.

– Vi ble belønnet for innsatsen i de forrige kampene. Det var en stor seier, sa Gillam.

Frisk tok ledelsen tidlig i den første perioden. Dommerne hadde tilsynelatende blåst av spillet før pucken passerte mållinjen, men etter en nærmere titt på skjermen ble målet godkjent.

Storhamar presset på, men greide ikke å avgjøre innenfor ordinær spilletid. I forlengningen skapte vertene det som var av muligheter, men i stedet smalt det i andre enden.

Dermed står det 2-1 sammenlagt i favør Storhamar.

Storhamar gikk opp til 2-0 sammenlagt etter at Frisk-keeper Mitch Gillam tabbet seg ut i forlengingen av mandagens oppgjør. I samme kamp taklet Storhamar-veteran Patrick Thoresen Frisks Eskil Wold hardt og fikk matchstraff.

Thoresen er satt på sidelinjen i to kamper, mens Wold har vært gjennom undersøkelser for en potensiell hjernerystelse. Han var med i troppen til kampen onsdag.

Frisk vil også ha det første oppgjøret annullert etter en arrangørtabbe. I forkant av 3-3-målet ble mållyset slått på, noe Frisk-leiren mener forstyrret målvakten og bidro til at han slapp inn utligningen. Asker-laget tapte til slutt kampen.

Annen periode ble en stillingskrig, og det var først halvveis i den tredje at den forløsende scoringen kom for hjemmelaget. Sverre Rønningen utnyttet en overgangsmulighet og smalt pucken opp i krysset til 1-1.

Onsdagens oppgjør ble mindre innholdsrikt enn de to foregående kampene.