Menu
FOTO: Leif Eide

Fremstilles for fengsling etter drapsforsøk

Mann i 60-årene som knivstakk en kvinne i samme alder ved McDonalds på Norheim torsdag, blir i dag fremstilt for varetektsfengsling.

Av Egil M Solberg | 20.01.2023 10:49:48

Drapsforsøk: Det var ved 14-tiden torsdag at politiet pågrep en mann i 60-årene etter at en kvinne i 60-årene hadde blitt knivstukket utenfor McDonalds Oasen på Norheim i Karmøy kommune.

Mannen er siktet for drapsforsøk og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Haugaland og Sunnhordland tingrett i dag klokka 13.00.

— Påtalemyndigheten vil be om fire ukers varetektsfengsling med brev- og
besøksforbud, sier politiadvokat Christine Kleppa.

Siktede ble forsøkt avhørt i går kveld, men det ble besluttet å avvente avhøret til i dag. Det er derfor ikke kjent hvordan han forholder seg til siktelsen.

Prøvde å brenne sønn og kone inne

Etter det Radio Haugaland kjenner til, hadde mannen kontaktforbud med kona etter gjentatte voldshendelser og etter at han prøvde å brenne sønn og kone inne i en bolig i Haugesund i fjor.

Naboer opplyser til Radio Haugaland at mannen hadde vært voldelig mot kone og barn i flere år, noe politiet var kjent med – blant annet i forbindelse med anmeldelser.

Naboene spør seg nå om hvorfor samfunnet lot mannen være ute i det fri når han utgjorde en fare for sine omgivelser.

Ifølge naboene har mannen brutt et kontaktforbud flere ganger, uten at det har fått konsekvenser.

Bekjente av kvinnen, som fortsatt ligger på sykehuset, opplyser til Radio Haugaland at hun ble påført mange knivstikk, så mage at det er vanskelig å telle.

Naboer og venner av kvinnen er skremt og håper kvinnen overlever drapsforsøket. Hun ligger på sykehuset i Haugesund og har vært i en en slik forfatning at hun ikke har latt seg avhøre.

Familien skal være av utenlandsk opprinnelse og har bodd i Haugesund siden 2010.

Fornærmede fortsatt på sykehus

Den fornærmede kvinnen er fortsatt innlagt på sykehus. Det er for tidlig å si noe om hennes helsetilstand.

— Hun har foreløpig ikke vært i stand til å avgi forklaring til politiet, sier Christine Kleppa.

Benedicte Storhaug er oppnevnt som bistandsadvokat for fornærmede.

Ønsker tips

Politiet avhørte i går ettermiddag og kveld en rekke vitner. Dette arbeidet fortsetter i dag.

Det ble gjennomført kriminalteknisk undersøkelse på åstedet i går kveld, og åstedet er nå frigitt. Politiet har gjort flere beslag i saken, og gjennomgår nå disse.

— Politiet har fokus på å kartlegge de involvertes bevegelser for å få et bedre bilde av foranledningen. Dette arbeidet inkluderer blant annet innhenting av videoovervåking. Det er for tidlig å gå i detalj på hendelsesforløp, da det gjenstår en del avhør, forklarer Kleppa.

— Politiet er fortsatt interessert i opplysninger som kan belyse hendelsen. Tips kan meldes til politiet på telefonnummer 02800, sier politiadvokat Christine Kleppa.

Flere nyheter: